Kelderman wordt in slotfase opgehouden door val, maar vecht zich naar plek vijf: 'Het gevoel was goed'

In de schaduw van Mathieu van der Poel liet ook Wilco Kelderman zich zien met een knappe vijfde plaats.

Kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Na afloop deed hij zijn verhaal en het bleek niet helemaal een vlekkeloze dag te zijn geweest voor de Nederlander, die mede door een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik ook al een stroeve aanloop kende naar de Giro d'Italia. "Ik werd opgehouden door de valpartij op zo’n twee kilometer van het einde. Ik moest terugkomen en ik kwam met snelheid terug op vijfhonderd meter van de meet."

Op een moment dat het even stilviel, besloot Kelderman aan te gaan. "Ik probeerde vol gas naar de lijn te gaan, maar het was niet goed genoeg voor de zege. Al met al een goede beklimming, alleen jammer dat ik net achter die val zat, daardoor posities verloor en moest terugkomen."

Toch kan Kelderman niet anders dan tevreden zijn met de vijfde plek. "Het gevoel was goed. En voor de rest was het een makkelijke dag, niet zo speciaal. Ik ben tevreden met hoe alles is verlopen vandaag."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.