Dumoulin finisht tussen andere klassementsrenners: 'Het was zoals verwacht een heftige finale'

Tom Dumoulin hield goed stand op de slothelling en kwam uiteindelijk als 25ste over de meet.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Het was een niet al te spectaculaire eerste dag in de Giro d'Italia, althans tot vijf kilometer van de meet. In het peloton hadden Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin alle tijd om met elkaar te praten. Ze kwamen overeen dat dag één voor Van der Poel zou zijn en dag twee voor Dumoulin. "Nu is het aan hem", vertelde Van der Poel nadat nog uitpuffend Dumoulin voorbij zag rijden. Morgen wacht een individuele tijdrit van iets meer dan negen kilometer.

De kopman van Team Jumbo-Visma hield in de eerste rit goed stand en kwam uiteindelijk als 25ste over de meet. Tussen concurrenten als Simon Yates, Romain Bardet en João Almeida. "Het was een saaie, langzame rit met zoals verwacht een heftige finale. Op de slotklim schommelde ik rond plek dertig en dat was prima voor me."

Ploegleider Marc Reef kon ook niet anders dan tevreden zijn. "Dit was een goede en rustige eerste dag. Tom en Sam zaten aan de voet van de klim goed gepositioneerd, terwijl Tobias net achter een val zat. Met de hulp van Edo (Affini, red.) kon hij terugkomen. Uiteindelijk eindigden alle klassementsmannen rond dezelfde plek bij elkaar."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.