Giro | Giro-organisatie loopt weg met Mathieu van der Poel: 'Hij maakt onze wedstrijd nog mooier'

Mathieu van der Poel maakt indruk op de Giro-organisatie.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Met zijn ritzege op dag één en zijn uitstekende individuele tijdrit waarmee hij de roze trui behield, maakte Mathieu van der Poel grote indruk op RCS, de organisatie van de Giro d'Italia. Koersdirecteur Mauro Vegni was in zijn nopjes met de prestaties van MvdP. "Voor ons was het heel belangrijk dat Mathieu aan de start zou staan", vertelde de Italiaan tegen het Algemeen Dagblad.

"Hij maakt onze wedstrijd nog mooier. Hij heeft bewezen wat we vooraf al dachten: dat de eerste dagen perfect voor hem zouden zijn. Hij heeft op een relatief jonge leeftijd al bereikt wat veel andere toprenners in hun hele loopbaan niet bereiken. Hij is een van de fenomenen in het wielrennen."

Naast Van der Poel viel ook Tom Dumoulin in het verleden in de smaak bij de Italiaanse wielerfans. Vegni: "Ik ben vooral heel blij dat hij weer profwielrenner is. Los van het feit dat hij een groot kampioen is, ken ik hem als een leuke en serieuze jongen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.