Giro | Schaduwfavoriet Miguel Ángel López stapt uit Giro d'Italia

Miguel Ángel López heeft moeten opgeven in de Giro d'Italia.

Lopez
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López

Al vroeg in de etappe werd duidelijk dat er iets mis was met López nadat hij een tijdlang achter het peloton reed. Even later werd bekendgemaakt dat schaduwfavoriet López de strijd staakt. Zijn ploeg Astana Qazaqstan Team heeft bekendgemaakt dat de kopman al een aantal dagen last heeft van zijn heup.

Voor López was de Giro d'Italia zijn grote doel dit seizoen. In de voorbereidingskoers Tour of the Alps wist hij nog een etappe te winnen. Voor Astana Qazaqstan Team was een succesje welkom geweest, want de Kazachse ploeg presteert dit seizoen vooralsnog dramatisch. De resterende Giro d'Italia zal vooral gekeken worden naar Vincenzo Nibali.

López moet zijn vierde grote ronde op rij staken. In de Giro d'Italia hoopte hij revanche te nemen voor zijn opgave in de Vuelta a España van vorig jaar, waar hij uitstapte na onenigheid met de ploegleiding van zijn toenmalige-ploeg Movistar.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos