Milan Vader over tijd na zware crash: 'Mijn broertje had de tranen in zijn ogen toen ik hem een kneepje in zijn hand kon geven toen hij daarom vroeg'

De renner van Jumbo-Visma vertelt hoe het voor hem en zijn familie was na zijn zware crash, maar hij kijkt ook alweer vooruit!

milan vader

Begin april kwam Milan Vader zeer zwaar ten val in de Ronde van het Baskenland. Naar eigen zeggen redde de rondedokter z'n leven door kordaat op te treden. De Zeeuw moest twee weken in het ziekenhuis van Bilbao blijven. Daarna liet hij alweer van zich horen via Instagram, maar nu heeft De Telegraaf hem ook gesproken.

Tegen de krant van wakker Nederland zegt Vader, nu het weer beter met hem gaat, dat het voor hem, z'n vriendin en z'n familie een bijzonder moeilijke tijd was in het Baskische ziekenhuis.

"Mijn broertje had de tranen in zijn ogen toen ik hem een kneepje in zijn hand kon geven toen hij daarom vroeg. Voor hem, mijn ouders en mijn vriendin is het een heel zware periode geweest. Maar ook zij zeggen: 'Fietsen en Milan, dat hoort bij elkaar' en zij steunen me in mijn ambitie om weer te gaan koersen."

"Maar vraag je me wanneer ik weer een rugnummer opdoe, dan moet ik het antwoord zelf ook schuldig blijven. De arts van de ploeg zei me eerst maar weer eens te gaan wandelen en soms zit ik binnen even op de Tacx-fietstrainer. Ik hoop dat ik dit jaar weer kan koersen, maar we moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt. Ik maak er het beste van, maar realiseer me vooral ook dat ik blij mag zijn dat ik weer over wielrennen kan nadenken."

Hoewel het ongeluk dus grote impact heeft gemaakt, heeft de mountainbiker de smaak van het wegwielrennen goed te pakken bij Jumbo-Visma. "Het ging echt heel goed. Ik had mijn plek in het peloton snel gevonden en ook bij de ploeg voelde ik me thuis. Ik ben wel heel benieuwd hoe het uitpakt en ik ben gretig om weer te gaan fietsen op het hoogste niveau."