Video | Zware val in Hongarije brengt Olav Kooij in ziekenhuis, ook Dylan Groenewegen komt ten val

En nog veel meer Jumbo's in de berm.

olav kooij

De sprint in Giro-etappe van gisteren werd ontsierd door een rare actie van Fernando Gaviria ten opzichte van Cees Bol, maar ook in de Ronde van Hongarije gebeurde er van alles.

Daar won Olav Kooij gisteren de sprint en reed hij dus in de gele leiderstrui, maar in die trui kon hij niet sprinten voor de zege in de uiteindelijk door Fabio Jakobsen gewonnen etappe (aan Nederlandse sprinters geen gebrek in Hongarije..).

De jonge Nederlander was het grootste slachtoffer van een enorme valpartij vlak voor de meet. Ook David Dekker, Mick van Dijke (je ziet hem in het filmpje kermend in de berm liggen) en Dylan Groenewegen kwamen ten val. Maar Kooij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Gelukkig werd daar vastgesteld dat het enigszins meeviel, zo liet ploegleider Robert Wagner weten: "Olav heeft een diepe snijwond aan de binnenkant van zijn kuit, die is gehecht. Verder lijkt hij oké, zo geeft hij ook zelf aan." Kooij start (vanzelfsprekend) niet meer vandaag.

De ploeg van Dylan Groenewegen liet weten dat hij zijn weg wel kan vervolgen in Hongarije. de Amsterdammer heeft wat schaafwonden, maar geen ernstige fysieke malheur.

De Ronde van Hongarije gaat dus zonder Kooij verder, maar ook vandaag lijken er weer kansen te zijn voor de overgebleven sprinters. Slechts op de laatste dag (zondag) ligt er een aankomst heuvelop. De Belg Jens Reynders is de nieuwe leider in het algemeen klassement, met vier seconden voorsprong op Fabio Jakobsen.

Nieuws
  • Cor Vos