HomeAchtergrondGiro 2017 | Eindzege Dumoulin werd goed gevierd: 'Het was een van...

Giro 2017 | Eindzege Dumoulin werd goed gevierd: ‘Het was een van de beste feestjes ooit na een grote ronde, het was al licht buiten toen ik wegging uit de club’

Het feestje na de Giro d'Italia mocht er wezen zo vertellen Laurens ten Dam, Aike Visbeek en Simon Geschke.

Aike Visbeek: “In de jaren ervoor was de avond na een grote ronde bij ons nooit goed geregeld en dat begint op een gegeven moment te spelen. We hadden dus al een hotel geboekt voor een diner. Hoe dichter we bij de overwinning kwamen, hoe meer mensen wilden blijven en langskomen”, vertelde de voormalige-ploegleider in de Giro-special van Wieler Revue.

“Uiteindelijk hebben we na de zege van Tom samen gegeten. Ik heb een woordje gedaan, Tom ook. Daarna zijn de jongens de stad ingegaan, maar ik was zelf vooral blij dat ik mijn vrouw even kon zien.”

Laurens ten Dam ging wel op pad, vertelde hij. “We werden aan een mooie VIP-tafel gezet in een open lucht discotheek. Mensen wisten wel wie Tom was, maar hij ging vrij snel naar huis. Terwijl ik de disco onveilig maakte met onder anderen Simon en Georg.”

“Ik denk dat ik een kwartietje heb geslapen en vervolgens moest ik ’s morgens weer op pad om mijn vlucht te halen. En dan val je ineens weer in de routine van het dagelijkse leven. De euforie was groot, maar toen ik zelf negende werd in de Tour de France bleef dat langer hangen.”

“Het was een van de beste feestjes ooit na een grote ronde”, vertelt ook Geschke. “Ik weet nog dat onze Noorse ploegmaat Sindre Lunke vroeg aangeschoten was, haha. Bij mij viel er veel druk van mijn schouders, maar bij hem helemaal. Toen ik wegging bij de club was het licht buiten, maar Sindre zag ik in de hoek van de discotheek nog steeds drinken.

“De hele ervaring van die Giro heeft ons dicht bij elkaar gebracht. Af en toe stuur ik nog een bericht naar mijn ploegmaats van toen, want het is en blijft een herinnering voor het leven.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Dylan van Baarle vertelt over mountainbike-avontuur op Curaçao: ‘Ik bleef hangen achter een struik, en ging kopje onder’

In de podcast In Koers vertelt hij over zijn avontuur op het eiland, waar...

Meer zoals dit

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Interview | Wout Poels: ‘Via het Insta-account van ons hondje Ralphy heeft mijn vriendin nog weleens contact met de moeder van Gino’

In de Wieler Revue-eindjaarsspecial (sluit hier een abonnement af) blikken we uitgebreid terug met...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...