Giro | Prachtig beeld: Bouwman valt in armen van dolgelukkige Dumoulin: 'Het was niet eens de bedoeling om in de vlucht te zitten'

Wat een prachtig beeld van Tom Dumoulin en Koen Bouwman!

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dumoulin deed in de slotfase een perfecte lead-out in dienst van Koen Bouwman, die op prachtige wijze de sprint in zijn voordeel wist te beslissen. De overgebleven concurrenten Bauke Mollema en Davide Formolo hadden geen schijn van kans tegen de Achterhoeker. Het leidde tot enkele prachtige beelden, waaronder een juichende Dumoulin op de achtergrond.

Na de finish viel Bouwman in de armen bij Dumoulin, die een brede grijns op zijn gezicht had staan. Dumoulin na afloop tegen Eurosport: "Ik wilde mezelf eigenlijk extra dagen geven om de goede benen te hervinden, en eigenlijk wilde ik Koen zijn vlucht beschermen. Ineens had ik een gat en zat ik in de aanval."

"Er is geen renner die het meer verdient dan Koen. Ik heb weinig wedstrijden met hem gedaan terwijl ik al tweeënhalf jaar ploegmaat ben, maar op trainingskamp in Colombia hebben we elkaar echt leren kennen. Op persoonlijk vlak en wielervlak ken ik hem heel goed. Ik wist dus dat hij heel rap is aan de finish. Dat was een mooie troef."

"Ik wist dat hij de snelste was, maar om hem bij de finishlijn te krijgen in winnende positie was het eerste doel. We slaagden erin en ik ben echt enorm blij. We werkten voor elkaar onderweg. Ik voelde mijn kracht een beetje wegvloeien op het einde, wat ook oké was. Maar Koen voelde zich nog goed."

Dumoulin is tevreden over de progressie die hij maakt na zijn inzinking op de Etna. "Het was in elk geval veel beter dan op de Etna, maar met de benen van vandaag rijd ik ook niet bij de eerste drie van het klassement. Het gaat wel steeds beter, maar ik ben niet meer bezig met het klassement. Dit geeft moed om mee te strijden om een etappezege. Daar ga ik voor komende weken."

Nieuws
  • Cor Vos