Video | 'Koentjehhh!' Mooie bewegende beelden van eerste moment dat Koen Bouwman en Tom Dumoulin elkaar omhelzen na winst Giro-rit

De omhelzing, de woorden. Het klopt helemaal! Pure blijdschap en emotie. Een echt team. Prachtige beelden, die je niet bekijkt zonder kippenvel te krijgen!

tom dumoulin koen bouwman

Niets zo veranderlijk als de wielersport. Na de totale offday op de Etna was het vandaag in de Giro een fantastische dag voor Jumbo-Visma en het Nederlandse wielrennen. Koen Bouwman pakte een pracht van een rit, mede dankzij goed werk van Tom Dumoulin.

De ontlading na de finish was enorm, zowel bij Koen Bouwman als bij Tom Dumoulin. Je ziet aan alles dat Tom Dumoulin het 'n ploeggenoot als geen ander gunt en dat Bouwman zelf de Limburger dankbaar is.

Dit zijn de beelden die (wieler)sport zo mooi maken. Puur, zonder opsmukt. Het 'Koentjehhhh!' van Dumoulin en Bouwman die alleen maar 'Dankjewel, dankjewel, dankjewel' kan stamelen. Enfin, we kunnen er nog een heel epistel over schrijven; er naar kijken is veel beter!

Tom Dumoulin en Koen Bouwman kennen elkaar natuurlijk goed omdat ze ploeggenoten zijn, maar hun band werd sterker toen ze in januari samen op trainingskamp naar Colombia gingen en daar een week of drie samen op hoogtestage waren in de Andes.