Zwaar aangeslagen Yates valt weg in klassement: 'Nu het klassement om zeep is, kan ik wel zeggen dat mijn knie veel problemen brengt'

Simon Yates verloor naar Blockhaus meer dan tien minuten op de klassementstoppers.

Yates
  • Simon Yates Simon Yates

Met zijn ogen verborgen achter een grote zonnebril en met een verder beteuterd gezicht deed de Brit na afloop zijn verhaal voor de camera's van Eurosport. Yates was even eerder vroeg gelost geweest op Blockhaus. Even leek de klimmer van Team BikeExchange-Jayco nog te kunnen terugkeren, maar al met al zakte hij er volledig doorheen.

Tot overmaat van ramp zat er geen enkele ploegmaat rondom hem, waarna hij de schade dus ook niet meer beperkt wist te houden en meer dan tien minuten verloor. Dat heeft een duidelijk reden: Yates kampt sinds een val in de rit naar de Etna met knieklachten. "Nu ik de koers verloren heb, kan ik zeggen dat het me veel problemen brengt. Het heeft geen zin meer om het te verbergen."

Toch vertelt Yates eerlijk dat zijn knieblessure niet het enige probleem was op Blockhaus. "Ik had ook weer problemen met de warmte. Ik hoopte dat ik nog iets kon laten zien, maar de knie brengt me veel pijn. Ik heb alles gegeven."

Hoe Yates erbij stond, leek het erop dat hij de handdoek voor de gehele Giro d'Italia in de ring heeft gegooid. "Ik weet niet of ik doorga. Eerst volgt een rustdag en dan gaan we zien hoe ik herstel van deze etappe. Ik kan er nu echter nog niets nuttigs over zeggen."