HomeZelf in het zadel(Dronken) automobilisten rijden groepjes wielrenners aan, NOS schrijft artikel over gedrag fietsers...

(Dronken) automobilisten rijden groepjes wielrenners aan, NOS schrijft artikel over gedrag fietsers in het verkeer

Wij keken wel even raar op...

Zondagochtend om 11.52 uur publiceerde de NOS een artikel op z'n website met als kop 'Groepjes wielrenners uit België aangereden in Zeeland en Brabant'.

In het artikel maken ooggetuigen er gewag van dat er bij het ene incident waarschijnlijk sprake was van opzet (en ja, de wielrenners reden op de weg, maar dat is nog geen reden ze van de sokken te rijden), terwijl bij het andere incident de bestuurder van de auto te veel had gedronken.

Niet geheel verrassend want onze redacteur schreef al eerder dat hij onderweg ook regelmatig (bijna) crimineel gedrag aan den lijve ondervindt van automobilisten.

De NOS publiceerde daarna gisteravond 20.29 uur een uitgebreid artikel op de website waarin het 't gedrag van fieters in het algemeen en wielrenners in het bijzonder aan de kaak stelt.

Op een heel korte passage van een ervaringsdeskundige die zegt dat automobilisten in het buitenland (Spanje in dit geval) heel anders omgaan met fietsers/wielrenners komt de automobilist en z'n vaak horkerige gedrag helemaal niet aan de orde – een auto heet niet voor niks De Heilige Koe, schijnbaar… Ze zijn onaantastbaar.

Wij zijn natuurlijk niet geheel objectief als wielerwebsite, maar het gedrag van automobilisten – of het nou expres gaat of niet – wordt wel heel karig behandeld. En dat terwijl zij toch niet de meest kwetsbare groep in het verkeer zijn. Dat zijn namelijk fietsers, of ze nu in strak pakkie rijden of met een elektrisch aangedreven vehikel op pad zijn. De omgekeerde wereld!

Beeld: iStock

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot kijkt met open mond naar Vingegaard: ‘Niet omdat Pogacar hier niet is dat er geen goede renners zijn’

Op het laatste klimmetje van de vijfde etappe in de Dauphiné viel Carapaz aan,...

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Gravelen kan ook zijn: uitkijken voor overstekende krokodillen!

Gravelen is niet meer weg te denken uit de fietscultuur en heeft zich definitief...

Meer zoals dit

Bucketlistklim | Cime de la Bonette: de hoogste verharde doorgaande weg van de Alpen

De Cime de la Bonette is de hoogste geasfalteerde vrij toegankelijke weg van de Alpen, maar om die status te krijgen hebben de Fransen (de klim ligt in de Franse Alpen) een truc special uitgehaald. Niet alleen om de hoogte moet je de klim eens gedaan hebben, het is ook een pracht van een beklimming. Lang, maar gelukkig niet al te steil.

Nu het (eindelijk) warmer wordt: 8 tips om jezelf te wapenen tegen de hitte

Deze tips zullen helpen om beter om te gaan met de warme. Uiteraard gaat...

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!