HomeZelf in het zadel(Dronken) automobilisten rijden groepjes wielrenners aan, NOS schrijft artikel over gedrag fietsers...

(Dronken) automobilisten rijden groepjes wielrenners aan, NOS schrijft artikel over gedrag fietsers in het verkeer

Wij keken wel even raar op...

Zondagochtend om 11.52 uur publiceerde de NOS een artikel op z'n website met als kop 'Groepjes wielrenners uit België aangereden in Zeeland en Brabant'.

In het artikel maken ooggetuigen er gewag van dat er bij het ene incident waarschijnlijk sprake was van opzet (en ja, de wielrenners reden op de weg, maar dat is nog geen reden ze van de sokken te rijden), terwijl bij het andere incident de bestuurder van de auto te veel had gedronken.

Niet geheel verrassend want onze redacteur schreef al eerder dat hij onderweg ook regelmatig (bijna) crimineel gedrag aan den lijve ondervindt van automobilisten.

De NOS publiceerde daarna gisteravond 20.29 uur een uitgebreid artikel op de website waarin het 't gedrag van fieters in het algemeen en wielrenners in het bijzonder aan de kaak stelt.

Op een heel korte passage van een ervaringsdeskundige die zegt dat automobilisten in het buitenland (Spanje in dit geval) heel anders omgaan met fietsers/wielrenners komt de automobilist en z'n vaak horkerige gedrag helemaal niet aan de orde – een auto heet niet voor niks De Heilige Koe, schijnbaar… Ze zijn onaantastbaar.

Wij zijn natuurlijk niet geheel objectief als wielerwebsite, maar het gedrag van automobilisten – of het nou expres gaat of niet – wordt wel heel karig behandeld. En dat terwijl zij toch niet de meest kwetsbare groep in het verkeer zijn. Dat zijn namelijk fietsers, of ze nu in strak pakkie rijden of met een elektrisch aangedreven vehikel op pad zijn. De omgekeerde wereld!

Beeld: iStock

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Huzarenstuk Van Aert: ‘Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates’

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out...

Meer zoals dit

Zelf in het zadel | De dag dat ik bijna stierf aan een hongerkloppenkramp des doods op het slechtste asfalt ooit in de Vogezen

In 'zelf in het zadel' schrijven onze redacteuren over hun eigen ervaringen op de racefiets. Deze keer over een dag in de Vogezen die uitliep op een ramp...

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!

Column | De Bezweterugstroopwafel, een genot dat de niet-fietser nooit zal ervaren

Onze redacteur over een stroopwafelervaring die alleen is weggelegd voor wielrenners. Herkenbaar verhaal?