Giro | Thymen Arensman: 'Ik wil aanvallen, de derde week is superzwaar en normaal gesproken herstel ik goed' 

Daarnaast geeft Arensman aan dat hij denkt dat hij beter dan naar Blockhaus zondag; hij geeft een reden waarom hij er daar af moest.

thymen arensman
  • Thymen Arensman Thymen Arensman

Thymen Arensman was afgelopen zondag met een tiende plek de beste Nederlander in de rit met aankomst op de Blockhaus. De 22-jarige Nederlander zag bovendien zijn kopman Romain Bardet bij de beste drie klimmers mee omhoog gaan.

Een prima rustdag dus voor voor de jonge Nederlander. In De Leiderstrui was erbij op de persmeeting en daaruit bleek dat hij grootse plannen heeft voor de rest van de Giro. Maar eerst kwam hij nog even terug op die rit van zondag. Hij denkt dat hij normaal gesproken langer mee had gekund met de toppers.

"Ik maakte nog wat foutjes: ik zat te ver en pakte te veel wind. Het was geen ideale klim voor mij. Ik ben wat zwaarder dan de andere klimmers, maar ik zat er nog steeds bij. Ook daar heb ik weer van geleerd", zegt de 1 meter 92 lange en 68 kilo wegende Arensman.

Voor de rest van de Giro heeft hij dus grootse plannen. Hij voelt zich nog goed en normaal gesproken zal hij zich richting de derde week ook (relatief) beter gaan voelen dan de andere klassementsrenners.

"Ik herstel normaal gesproken goed en voel me ook weer oké na een rustdagritje. Daarnaast is het de komende dagen niet heel zwaar, dus het zal niet veel uitmaken dat ik zondag wat pijn heb geleden. Ik heb in de Vuelta laten zien dat de derde week me goed lag en dat ik goed herstel, hopelijk kan ik dat meenemen naar deze Giro. De derde week hier is ook superzwaar."

Als het herstellen daadwerkelijk zo goed lukt als in de Vuelta wil Arensman aanvallen. "Dat is goed om druk te zetten op de andere teams. Als ik aanval, moeten ze reageren op mij en dat is weer goed voor Romain, die dan enkel de andere klassementsrenners hoeft te volgen. In de derde week kunnen we die tactiek mogelijk toepassen en zo de anderen onder druk zetten."