Giro | Van der Poel over rit naar Napels: 'Ik was die dag een beetje slecht gezind op mijn ploeggenoten dat er niemand meezat'

Mathieu van der Poel had graag extra steun gehad in de zaterdagrit naar Napels, maar vandaag krijgt hij weer een goede kans op de dagzege.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De rit naar Napels werd uiteindelijk gewonnen door Thomas De Gendt, maar Van der Poel maakte zo'n beetje hele dag koers. Op een groep van twintig renners stond hij er echter wel in z'n eentje voor. Tegen In het Wiel: "In die rit naar Napels heb ik echt plezier gehad, al was het misschien niet het gewenste resultaat. Ik zat ook in een moeilijke situatie alleen in een groep van twintig. Dan weet je op voorhand hoe het gaat lopen, maar ik heb me wel geamuseerd."

Vandaag volgt een volgende kans voor MvdP. "Bijna alle ritten zijn op mijn lijf geschreven als ik jullie moet geloven, haha. Het is een kans, maar we hebben afgelopen week wel gemerkt dat het geen garantie is op succes. Die eerste vroege aanval in Napels was om het tactische spel voor te zijn. Toch zat ik later in de situatie die ik wilde voorkomen."

"Ik was die dag een beetje slecht gezind op mijn ploeggenoten dat er niemand meezat, want ik had vooraf duidelijk gezegd dat er weleens twintig man zou kunnen wegrijden en dat ik mee zou kunnen zitten. Ik wilde zeker één ploegmaat mee hebben, maar dat was niet het geval. Dan weet je hoe de finale gaat lopen."

Week twee en drie gaat een ontdekking worden voor Van der Poel, die nooit eerder zo lang achtereen koerste. "Ik ken mijn lijf niet in het hooggebergte, zelfs op training zit ik daar weinig. Het is voor mij ook een ontdekking en ik ben benieuwd hoe ik week twee en drie de bergen over raak."

"Ik wil in die derde week vooral een stap maken als renner. Het maakt me hopelijk beter en sterker richting de toekomst. Het staat niet in dienst van de Tour de France. Het doel waarmee ik hier startte was die roze trui. Dat is gelukt. Nu ga ik proberen zo goed mogelijk tot het einde van de Giro te raken. Dan proberen we in die tussenperiode een goed plan te maken om ook in de Tour op niveau te zijn."