HomeAchtergrondGiro | Van der Poel over rit naar Napels: 'Ik was die...

Giro | Van der Poel over rit naar Napels: ‘Ik was die dag een beetje slecht gezind op mijn ploeggenoten dat er niemand meezat’

Mathieu van der Poel had graag extra steun gehad in de zaterdagrit naar Napels, maar vandaag krijgt hij weer een goede kans op de dagzege.

De rit naar Napels werd uiteindelijk gewonnen door Thomas De Gendt, maar Van der Poel maakte zo'n beetje hele dag koers. Op een groep van twintig renners stond hij er echter wel in z'n eentje voor. Tegen In het Wiel: “In die rit naar Napels heb ik echt plezier gehad, al was het misschien niet het gewenste resultaat. Ik zat ook in een moeilijke situatie alleen in een groep van twintig. Dan weet je op voorhand hoe het gaat lopen, maar ik heb me wel geamuseerd.”

Vandaag volgt een volgende kans voor MvdP. “Bijna alle ritten zijn op mijn lijf geschreven als ik jullie moet geloven, haha. Het is een kans, maar we hebben afgelopen week wel gemerkt dat het geen garantie is op succes. Die eerste vroege aanval in Napels was om het tactische spel voor te zijn. Toch zat ik later in de situatie die ik wilde voorkomen.”

“Ik was die dag een beetje slecht gezind op mijn ploeggenoten dat er niemand meezat, want ik had vooraf duidelijk gezegd dat er weleens twintig man zou kunnen wegrijden en dat ik mee zou kunnen zitten. Ik wilde zeker één ploegmaat mee hebben, maar dat was niet het geval. Dan weet je hoe de finale gaat lopen.”

Week twee en drie gaat een ontdekking worden voor Van der Poel, die nooit eerder zo lang achtereen koerste. “Ik ken mijn lijf niet in het hooggebergte, zelfs op training zit ik daar weinig. Het is voor mij ook een ontdekking en ik ben benieuwd hoe ik week twee en drie de bergen over raak.”

“Ik wil in die derde week vooral een stap maken als renner. Het maakt me hopelijk beter en sterker richting de toekomst. Het staat niet in dienst van de Tour de France. Het doel waarmee ik hier startte was die roze trui. Dat is gelukt. Nu ga ik proberen zo goed mogelijk tot het einde van de Giro te raken. Dan proberen we in die tussenperiode een goed plan te maken om ook in de Tour op niveau te zijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...

Column | Arme, arme Mark Cavendish

Maandag maakte de Belgische ploeg haar selectie voor de Tour de France bekend. Met...

Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de...

Neem deze 5 dark horses mee in je Tourpooltje!

Wielerliefhebbers zijn volop bezig met het invullen van hun Tourpooltjes. Wij doen ook ons...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....