Giro | Van der Poel en Cavendish werden al bijna geveld door champagnefles, Girmay nu wel naar ziekenhuis na kurk in zijn oog

Biniam Girmay wordt geveld door de kurk van de champagnefles.

Girmay

Toen Girmay op het podium stond en de champagnefles wilde ontkurken, schoot de kurk vol in zijn oog. Media in Italië meldden dat hij niets kon zien met zijn linkeroog en vervolgens naar het ziekenhuis is vervoerd.

Jos van Emden vertelde al over de champagneflessen in de podcast Live Slow, Ride Fast. "Ze hebben schijnbaar de dop er al half uitgedraaid. Ik kreeg een masterclass van Cavendish, want wij moesten voor het ploegenklassement naar het podium. Cavendish zei dat ik rustig moest doen met de fles en Van der Poel zei dat later ook."

"Ze hebben de kroon, of hoe je dat ook noemt, er al half afgehaald en de kurk al een slag eruit gehaald. Als Mathieu die in zijn oog had gekregen, was hij hier denk niet meer geweest."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.