HomeGiro d'ItaliaGiro | Vroeg geloste Caleb Ewan haalt tijdslimiet nipt, maar is niet...

Giro | Vroeg geloste Caleb Ewan haalt tijdslimiet nipt, maar is niet blij: ‘Deze Giro from hell gaat maar door voor mij’

De Australiër heeft het zwaar in deze Ronde van Italië. Hij vertelt na eerdere tegenslag z'n verhaal van de etappe van gisteren.

Het is nog niet de Giro van Caleb Ewan. En dat is een understatement. In de eerste rit ging hij tot het gaatje en kwam hij zwaarvermoeid ten val in de sprint. Daarna werd hij door Alpecin-Fenix gelost in een klim en reed hij de hele dag achter de feiten aan en werd hij een paar ritten later zeer nipt geklopt door Arnaud Démare.

En daar stopt het niet, want gisteren werd de Australiër al vroeg gelost en reed hij lang in z'n uppie achter het peloton. Uiteindelijk kwam hij op 31 minuten van het peloton binnen en finishte maar net binnen de tijdslimiet. Hij reageerde op Instagram.

“Deze Giro from hell gaat maar door voor mij. Op 80 kilometer van de streep werd ik gelost en kwam alleen te zitten. Ik haalde de tijdslimiet maar net. Sinds m'n val in de eerste etappe heb ik het gevoel dat het alleen maar slechter blijft gaan.”

Als Ewan vandaag weer wat op krachten is gekomen, dan kan hij waarschijnlijk – waarschijnlijk, want er is een kansje op waaiers… – proberen toch nog een etappe te winnen deze Giro, want de rit naar Regio Emilia is zo plat als een dubbeltje.

Daarna is er in principe nog één echte sprintkans in de Giro, maar die is op de donderdag in de derde week en dan is Ewan er vermoedelijk niet meer bij.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | Kasseien! Alles wat je moet weten over etappe 5: Lille-Arenberg

Parkoers Hoewel niet iedereen vindt dat kasseien thuishoren in een grote ronde, is het voor...

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Meer zoals dit

De opofferingen van een profwielrenner: Jai Hindley zag ouders 2,5 jaar niet (maar kreeg verrassingsbezoek in Verona)

De Australiër kon door het coronaspook niet terug naar z'n vaderland en werd zondag herenigd met z'n ouders (waarbij BORA-hansgrohe voor Henny Huisman speelde)

Giro | De indrukwekkende Nederlandse cijfers van de afgelopen ‘Giro Ollandesi’ 

We hebben het natuurlijk de afgelopen drie weken in beeld gezien, maar als je de cijfers van deze Nederlandse Giro bekijkt, kunnen we alleen maar een diepe buiging maken voor onze landgenoten. Het aantal top 10-plekken is surrealistisch! We zetten alles op een rijtje.

Giro | Bekijk het fraaie eerbetoon van de Giro-organisatie aan Vincenzo Nibali

De Haai reed z'n laatste Giro en dat lieten ze niet geruisloos voorbijgaan.