Giro | Dumoulin verbetert niet: 'Ik kamp met een probleem aan mijn rug'

Tom Dumoulin voelt zich nog steeds niet optimaal in de Giro d'Italia.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Het was een rustige dag in het peloton, waarin er voor Team Jumbo-Visma weinig te winnen viel. "We hebben hier geen sprinter en ook niet echt meer iemand die vol voor het klassement gaat. Dus was het zaak voor ons om de rit goed door te komen. Dat is gelukt."

Met de heuvels en bergen in aantocht werd Dumoulin gevraagd naar zijn vorm. Kan hij zich nog laten zien de komende anderhalve week? Het antwoord van de Limburger was niet bemoedigend. "Ik voel mij niet beter dan enkele dagen geleden om eerlijk te zijn. Ik kamp met problemen aan mijn rug. Dus ik voel me niet geweldig."

Eerder dit jaar kwakkelde Dumoulin ook al met zijn rug. Na een goede tijdrit in de UAE Tour kon hij zich niet tonen in de bergen omdat hij last had van zijn rug. Nadien kwam er nog een coronabesmetting en een te vroege herstart in Catalonië overeen. Daardoor was zijn voorbereiding op de Giro d'Italia sowieso al niet optimaal.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos