HomeGiro d'ItaliaMollema over plek waar Wouter Weylandt overleed: 'Kreeg een beetje raar gevoel...

Mollema over plek waar Wouter Weylandt overleed: ‘Kreeg een beetje raar gevoel in m’n lichaam’

Bauke Mollema over de etappe van vandaag (waarin hij vierde werd), maar ook over dat emotionele moment tijdens de rit.

Bauke Mollema zat vandaag andermaal mee in de vlucht van de dag die mocht strijden voor de ritzege in de twaalfde etappe van de Giro. Hij strandde op een vierde plek, maar er was nog iets anders gedenkwaardigs aan deze rit van Parma naar Genua.

Tussen die twee steden deden de renners namelijk de Passo del Bocco aan, waar in de afdaling de Belg Wouter Weylandt om het leven kwam in 2011. Het was voor het eerst dat de Giro daar weer passeerde sinds dat noodlottige ongeval. Het deed wat met Mollema.

“Ik wist van tevoren natuurlijk dat we erlangs zouden rijden, maar in de afdaling zelf dacht ik er eigenlijk in eerste instantie helemaal niet aan. Maar toen zag ik op de plek zelf wat fotografen en mensen staan en kreeg ik toch wel kippenvel. Ik kreeg een beetje een raar gevoel in m'n lichaam. Het doet toch wel wat met je als je langs die plek rijdt en dan ben je er toch wel even mee bezig.”

Mollema gaf bij Eurosport daarnaast ook nog een mooi inkijkje in hoe zo'n ontsnapping nou ontstaat – of in dit geval is ontstaan in ieder geval.

“We reden met een mooi groepje weg bij de tussensprint. In de radio werd gezegd dat het daar wat technischer en bochtiger werd en dan weet je dat het op een lint gaat. Ik ging eigenlijk vrij gemakkelijk mee. Maar sommige ploegen hadden drie man erbij en dan weet je dat het lastig wordt met demarrages. Misschien probeer ik het komend weekend of anders in de derde week nog een keer.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

De opofferingen van een profwielrenner: Jai Hindley zag ouders 2,5 jaar niet (maar kreeg verrassingsbezoek in Verona)

De Australiër kon door het coronaspook niet terug naar z'n vaderland en werd zondag herenigd met z'n ouders (waarbij BORA-hansgrohe voor Henny Huisman speelde)

Giro | De indrukwekkende Nederlandse cijfers van de afgelopen ‘Giro Ollandesi’ 

We hebben het natuurlijk de afgelopen drie weken in beeld gezien, maar als je de cijfers van deze Nederlandse Giro bekijkt, kunnen we alleen maar een diepe buiging maken voor onze landgenoten. Het aantal top 10-plekken is surrealistisch! We zetten alles op een rijtje.

Giro | Bekijk het fraaie eerbetoon van de Giro-organisatie aan Vincenzo Nibali

De Haai reed z'n laatste Giro en dat lieten ze niet geruisloos voorbijgaan.