HomeMateriaal13 Fraaie fietsen die zijn gebruikt in de Giro te koop op...

13 Fraaie fietsen die zijn gebruikt in de Giro te koop op veilingsite Catawiki

Zie jij jezelf wel rijden op zo'n prachtige machine waarop bijvoorbeeld Primoz Roglic de Giro reed? Dat kan! Want tot en met morgen kun je nog bieden op fietsen waar profs op reden in de Giro. Maar ze zijn niet goedkoop...

Het zijn lastige tijden als je een nieuwe racefiets wil kopen. De wachttijden zijn gigantisch en je moet veel mazzel hebben als je er nog eentje op de kop kan tikken die helemaal naar wens is (en binnen het budget past). Daar kwam Tom Cruise onlangs ook achter.. 😉

Gelukkig is er ook een tweedehandsmarkt en is een gebruikte fiets een prima alternatief. Zeker als er een prof op heeft gereden. Om de 105e Giro te vieren biedt de Nederlandse veilingsite daarom 13 fietsen aan die daadwerkelijk zijn gebruikt in de Ronde van Italië. De veiling loopt nog tot zondag 20.00 uur; hier kun je bieden op de fietsen.

Pronkstuk van de veiling is de fiets waarop Primoz Roglic in 2019 de Giro reed en uiteindelijk derde werd. De celestegroene Bianchi Oltre XR4 staat op moment van schrijven op 4.800 euro.

Het is niet de fiets waarop het hoogste bedrag is geboden. Dat is de Pinarello Dogma F van Gianni Moscon. Die komt uit 2021 en daarom ligt de prijs momenteel waarschijnlijk nog wat hoger: 7.592 euro.

Ook de Pinarello's van zijn voormalig ploeggenoot Owain Doull zijn populair. Er staan twee fietsen van hem op de veiling en daar is al 5.099 euro en 5.100 euro op geboden. Daarnaast is ook de Cannondale Supersix EVO uit 2021 van Alberto Bettiol gewild: 5.525 euro.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Fietsen om gewicht te verliezen: dit moet je wél en niet doen

Eerst en vooral: fietsen is een uitstekende en doeltreffende manier om gewicht te verliezen...

Maratona dles Dolomites: in het wiel van Froome, kaasplankjes op de Giau en afzien

In 'zelf in het zadel' schrijven onze redacteuren over hun eigen ervaringen op de racefiets. Deze keer over de best georgansieerde (en mooiste?) Gran Fondo die je gaat vinden: de Maratona dles Dolomites, oftewel de Dolomietenmarathon.