Video | Ploegmaat Bardet in tranen na afstappen kopman in Giro: 'Het is om te rotten!' 

Dit zegt wel wat over de sfeer binnen DSM. Romain Combaud kan z'n tranen niet bedwingen in een interview over het afstappen van z'n kopman in de Giro.

romain bardet

Het was gisteren een waardeloze dag in de Giro voor Team DSM. Na de eerdere goede resultaten van Romain Bardet en Thymen Arensman én de etappezege van sprinter Alberto Dainese sloeg het noodlot toe: kopman Bardet werd eergisteren ziek en moest gisteren uiteindelijk totaal uitgeput opgeven.

Het hakte er flink in na de finish van de rit bij z'n ploeggenoten. Bardet zal zelf het meest balen, want hij leek in zeer goede doen om weer eens op bet podium van een grote ronde terecht te komen, maar z'n ploeggenoten balen natuurlijk ook.

En dat liet z'n Franse toeverlaat Romain Combaud duidelijk merken aan de Franse Europsport ook. In tranen doet hij z'n verhaal voor de camera's (vertaling onder de video).

"Het is om te rotten, als ik het zo mag zeggen. Romain was sterk, hij was er meer dan klaar voor en was op weg naar iets moois. We hadden nog gehoopt dat het beter zou zijn, maar de warmte was er te veel aan. Het is gewoon een virus, dus dat gaat wel over. Romain is niet alleen een vriend, maar ook een geweldige renner. Hij is een groot kampioen en zal zeker sterk terugkeren."