Giro | Bouwman over opgave Dumoulin: 'Dat hij een dag na de rustdag tijdens het omkleden door zijn rug gaat, verzint niemand...'

Tom Dumoulin moest in de veertiende etappe opgeven. Dat tot grote teleurstelling van maatje Koen Bouwman.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

De Achterhoeker vertelde tegen Eurosport over zijn dag. "In de bus zeiden we al dat het een hele zware etappe kon worden en dat het klassement op zijn kop gezet zou worden. Ik heb van voren niets meer gezien, maar ik kan me voorstellen dat dat gebeurd is. Het verbaast me dat Yates wint met die warmte, want hij zei dat hij er niet goed tegen kon."

Bouwman liet zich in de beginfase nog wel zien, maar had niet de benen om mee te gaan met de vroege vluchters. "Zelf was het doel om mee te zitten. Op de eerste klim heb ik het geprobeerd, maar ik ontplofte gewoon. Uiteindelijk heb ik Sam nog geholpen een rondje lang om hem terug te krijgen bij Carthy en Valverde. En vervolgens heb ik rustig aan gedaan."

Vervolgens ging het gesprek over Tom Dumoulin, die moest opgeven in de veertiende etappe. "Toen het nog springen was, hoorde ik al dat Tom geen power had. Na een kilometer of veertig hoorden we dat hij moest afstappen. Voor de hele ploeg gaat dit iets doen. Hij kwam met hele andere ambities hierheen, maar hij heeft nooit zijn kop laten hangen. Een sfeermaker aan tafel, mengde zich in de meetings. We gaan hem missen."

"Maar uiteindelijk is het gewoon het meest sneu voor hemzelf, want om zo te eindigen is niet leuk. Het is weer een klap in een seizoen waarin het nog niet meezit. Maar wat ik zeg: hij liet zijn kop nooit hangen en dat zag je ook in de etappe die ik won. Dat hij dan een dag na de rustdag door zijn rug gaat tijdens het omkleden, kan niemand verzinnen..."

"Het verbaast me wel, want de laatste dag ging het weer beter. Maar als je te veel last hebt, kan je niet anders dan stoppen. Dan is het beter om naar thuis te gaan."

Nieuws
  • Cor Vos