Giro | QuickSteppers Vansevenant en Serry vallen dagelijks in slaap met Nederlandse tractors

De twee kunnen zo in de pindakaasreclame van een bekend merk: 'Wat willen jullie later worden?' 'Wielrenner, meneer. Of boer!' Ze vertellen over hoe ze als kamergenoten in slaap vallen met trekkers!

mauri vansevenant

In een grote ronde lig je drie weken op een kamer met iemand anders en dat kan best een beproeving zijn. Vandaar dat de kamerindeling best belangrijk is. We schreven al eens hoe Hennie Kuiper zich vaderlijk bekommerde om Jean-Paul van Poppel in de Giro.

Hoewel Pieter Serry (33) wel een stukkie ouder is dan zijn Giro-kamergenoot Mauri Vansevenant (22) bij QuickStep-Alpha Vinyl is dat bij hun niet per se de rolverdeling. Maar de twee liggen niet voor niets bij elkaar op de kamer. De twee hebben een gedeelde passie: het boerenleven.

Dat vertellen de twee in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad en ze hebben dan ook een slaapritueel dat daar geheel bij aansluit, met een Nederlands tintje.

"Ik sliep dit jaar al meer met Mauri dan met mijn vrouw. We babbelen over van alles en nog wat. Hoe het thuis gaat en zo. We zijn ook twee boerenzonen en op de kamer kijken we naar Poah! Dat is een Nederlandse YouTube-serie waarop landbouwers hun favoriete tractor voorstellen. Bij ons is de boerenstiel nooit ver weg", zegt Serry.

"Wekelijks verschijnt er een nieuw filmpje van Poah! en het is altijd wel lachen. Net als bij Pieter ligt mijn hart ook bij de landbouw. Ik wil zo lang mogelijk proberen te koersen, maar daarna is het de bedoeling om aan akkerbouw te gaan doen. Al zal dat in België dan misschien niet meer zo makkelijk zijn, met alle regelgeving", vult Vansevenant aan.