Giro | de 5 grootste tegenvallers van de Giro d'Italia, die in week 3 een en ander goed hebben te maken

Vooraf werd veel van ze verwacht, maar deze vijf renners hebben zich voor de tweede rustdag nog geen enkele keer laten zien. Ze schitteren door afwezigheid. De vijf grootste tegenvallers van de Giro d'Italia.

Foss

Attila Valter

Zijn Groupama-FDJ mag dan uitstekend presteren met Arnaud Démare, maar de Franse ploeg had in het gebergte gerekend op Attila Valter. De Hongaar kreeg veel aandacht tijdens de start in zijn thuisland, maar sindsdien is er weinig meer van hem vernomen. Zelfs een vroege vlucht is voorlopig te veel gevraagd voor de nummer vier van Strade Bianche.

Tobias Foss

Tobias Foss vertelde begin dit jaar tegen Wieler Revue dat hij ooit een grote ronde wil winnen. De Noor reed vorig jaar naar een verdienstelijke negende plek in Italië, maar dit jaar komt hij er niet aan te pas. Als klassementsrenner is hij niet sterk genoeg en als aanvaller heeft hij nog nooit in een beslissende vlucht gezeten.

Ivan Ramiro Sosa

Ivan Ramiro Sosa zou samen met Alejandro Valverde de top bestormen, maar de Colombiaan heeft de benen niet. Gisteren zat hij in de vroege vlucht, maar ook daar zakte hij erdoorheen. In de voorbereidingskoers Vuelta a Asturias was hij nochtans in topvorm. Langzaamaan kunnen we wellicht stellen dat het rijden van klassementen in grote rondes niet aan hem besteed is.

Felix Gall

Voorafgaand aan de Giro d'Italia noemden we Felix Gall bij de dark horses. De Oostenrijker van Ag2r Citroën Team was in de voorbereidingskoers Tour of the Alps als zesde geëindigd en begon de Giro redelijk tot goed, maar de laatste dagen is hij er flink doorheen gezakt.

Jefferson Cepeda

Jefferson Cepeda van Drone Hopper-Androni Giocattoli heeft hetzelfde als Ivan Ramiro Sosa. Op een goede dag is het ook écht goed, maar op een mindere dag is het ook écht matig. De Ecuadoriaan heeft deze Giro d'Italia echter vooral slechte dagen. Zijn beste daguitslag is een 59ste plaats op de Etna. Een maand eerder werd hij nog tweede in de Ronde van Sicilië, voor ene Vincenzo Nibali.