Programmanieuws: Girmay sowieso niet in de Tour, Van Aert laat WK tijdrijden mogelijk schieten

Twee van de blikvangers van het hedendaagse wielrennen moeten helaas keuzes maken...

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Eerder hield Aike Visbeek, de sportief directeur van Intermarché-Wanty-Gobèrt de deur nog nadrukkelijk op een kier, maar nu is de kogel toch door de kerk: we gaan Biniam Girmay na zijn onfortuinlijke opgave vanwege het kurkincident definitief niet in de Tour de France zien.

De Eritreër zit nog nog niet op de fiets na zijn oogkwetsuur en dus is de Tour sowieso eigenlijk wel onhaalbaar, zegt Visbeek tegen Het Nieuwsblad.

"De Tour is géén optie. Om verschillende redenen. Door het kurkincident moet hij met dat geraakt linkeroog tien dagen van de fiets blijven. Dus krijg je automatisch een gebrekkige voorbereiding. Bovendien is Bini geen vragende partij en hebben we een voldoende sterke ploeg. Hij behoudt liever zijn najaarsprogramma naar het WK toe."

Girmay zal zijn seizoen nu waarschijnlijk herstarten is de Ronde van Polen, die op 30 juli begint. "Al is er een kleine kans dat hij al op 23 juli in de Ronde van Wallonië aan de start verschijnt", besluit Visbeek.

Wout van Aert

Ook Wout van Aert liet een licht schijnen over zijn programma en ook bij hem gaat het om een koers waarin we hem (wellicht) niet gaan zien: het WK tijdrijden.

Vorig jaar in Leuven werd hij nog nipt tweede achter Filippo Ganna, maar hij lijkt nu de focus echt op de wegwedstrijd te willen leggen, zo zegt hij tegen Pro Cycling Magazine.

"De conclusie na vorig jaar is dat ik misschien een keuze moet maken tussen de wegrit of de tijdrit. En dan ga ik voor de wegrit. Mijn najaar zal toegespitst zijn op eendagskoersen. Zo’n tijdrit bereid je het best voor met uitsluitend training. Maar de keuze is nog niet definitief, we beslissen na de Tour."

Nieuws
  • Cor Vos