HomeAchtergrondThymen Arensman grijpt net naast dagzege: 'Fysiek voel ik me nog goed,...

Thymen Arensman grijpt net naast dagzege: ‘Fysiek voel ik me nog goed, maar mentaal ben ik teleurgesteld’

Een prachtige prestatie van Thymen Arensman in de Giro d'Italia. De renner van Team DSM moest alleen zijn meerdere erkennen in de ontketende Jan Hirt.

In de laatste kilometers van de slotklim moest Arensman een gaatje laten op de Tsjech. In de afdaling hoopte hij het nog te dichten, maar Arensman strandde op zeven seconden van dagwinnaar Hirt. “Ik voel me fysiek nog goed, maar mentaal nog heel erg teleurgesteld. Ik had het team graag een ritoverwinning teruggegeven. Het zat er helaas net niet in, dat is teleurstellend. Maar ik kan wel goede dingen uit deze rit halen.”

Even leek Arensman volledig te kraken, maar in de korte afdaling werd het toch nog spannend. “Ik geef nooit op, blijf altijd mijn best doen. Dat is wie ik ben. Ik wist dat hij niet de beste daler is en het begon ook te regenen. Ik dacht dat het misschien nog zou kunnen.”

“Ik kwam nog tot zes of zeven seconden, omdat ik altijd ben blijven vechten. Ik ben nooit echt volledig gekraakt. Ik probeerde hem eerst te kraken door volledig op mijn limiet aan te vallen. Ik hoopte een gaatje te slaan en daarna een eigen tempo te zoeken.”

Hirt counterde de aanval van de Nederlander. “Hij counterde en ik merkte snel dat ik mijn eigen tempo moest gaan rijden. Als een tijdrijder, zeg maar. Ik kwam nog dichtbij, maar het was helaas net niet goed genoeg. Het was een stuk minder warm dan voor de rustdag. Dat scheelde een hoop, want ik voelde me veel beter.”

Vervolgens kwam de rest van de Giro d'Italia nog ter sprake. Arensman hoopt zich de komende dagen nog veelvuldig te laten zien. “In de tijdrit van de Vuelta vorig jaar heb ik laten zien dat ik redelijk snel herstel. Hopelijk krijg ik van de klassementsrenners nog ruimte om aan te vallen Ik heb zelf geen klassementsambities, dus laat mij maar lekker aanvallen. Hopelijk zit er nog een succesje in.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Rel Intermarché en Hermans duurt voort: ‘Ploeg die zo omgaat met renners, daar wil ik geen deel van uitmaken’

Het zag er na en tijdens de Baloise Belgium Tour zo mooi uit voor...

Tour | Roodhooft over openingstijdrit: ‘Heb niet de indruk dat dit parkoers goed bij Mathieu past’

Vorig jaar verbaasde Mathieu van der Poel vriend en vijand door in de Tour...