Giro | Dries De Bondt pakt grote vis in Giro d'Italia: 'Dit is zo mooi, want iedereen dacht dat dit een sprintrit zou zijn'

Dries De Bondt en zijn medevluchters verrasten de sprintersploegen. De Belg spurtte uiteindelijk naar de overwinning.

Bondt

Net na de koers deed hij zijn verhaal. "We hebben magnifiek samengewerkt tot de laatste kilometer. We kochten tijd om te speculeren, maar dat hebben we niet gedaan. Niemand sloeg een beurt over, niemand heeft een seconde getwijfeld. Dit is zo mooi, want iedereen dacht dat dit een sprintrit zou zijn. Het stond in de sterren geschreven dat Mark Cavendish, Arnaud Démare of Alberto Dainese zou winnen."

"We hebben met z’n vieren een plan gemaakt om vooruit te blijven. We hebben ons daaraan gehouden en het is ons gelukt om voor de zege te sprinten", roemde De Bondt zijn medevluchters nog eens.

"In de sprint lag de druk bij Cort, omdat hij de grootste erelijst heeft. Het is logisch dat hij van kop af aan moest beginnen. Ik wist dat Affini van ver aan zou gaan en wilde daarom in zijn wiel zitten. Als ik er dan uit kon komen, kon ik winnen. Echt geweldig dat het gelukt is!"

"Toen ik begon met wielrennen, begon ik met dromen. Die dromen werden daarna doelen. Die doelen haalde ik en toen begon ik groter te dromen. Ook die haalde ik en toen begon ik te dromen van een Belgische titel. Ook dat lukte, waarna ik een grote ronde wilde rijden in de tricolore. Ook daar slaagde ik in. En toen ben ik begonnen dromen van een ritzege in deze Giro."

Nieuws
  • Cor Vos