Giro | Van der Poel heeft nog plannen deze Giro: 'Ik voel me eigenlijk nog heel goed'

Mathieu van der Poel focust zich voornamelijk op de slottijdrit zondag, maar hij kan niet verzekeren dat hij het rustig aan gaat doen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Nadat hij in de achttiende rit rustiger aan deed en zijn ploegmaat Dries De Bondt zag winnen vanuit de vroege vlucht, heeft Van der Poel komende dag nog plannen. "Voor mij is het belangrijk, met de Tour de France die eraan komt, om niet over de limiet te gaan. Ik voel me desondanks nog heel goed. Ik zal proberen te herstellen en misschien is de tijdrit op zondag nog iets wat ik kan doen."

In de tijdrit zal Van der Poel een van de favorieten zijn, samen met iemand als Edoardo Affini. De Nederlander is ervan overtuigd dat hij de race tegen de klok in Verona aan moet kunnen. "Maar ik kan niet beloven dat ik vrijdag niet mee zit. Als het een goede groep is, zou ik misschien nog wel iets doen. Maar de dag voor de tijdrit niet."

In de zeventiende rit liet Van der Poel zien alsmaar beter te worden in het gebergte. "Ik heb mezelf wel verrast, omdat ik ook niet weet wat ik kan in een derde week van een grote ronde. Ik heb dat nog nooit eerder gedaan. Ik voelde me echter goed en dat is een dag later ook het geval. In dat opzicht ben ik blij met hoe het gaat."

Zeker de rit van vandaag moet Van der Poel wel liggen. Op zo'n veertig kilometer van het einde ligt de zwaarste klim van de dag: de Kolovrat (10,4 kilometer aan 8,9 procent). De finish ligt weliswaar ook bergop, maar de 7,3 kilometer aan 6 procent zijn niet al te zwaar.

Nieuws
  • Cor Vos