Giro | Prachtig beeld: Edoardo Affini kijkt vol trots naar huldiging ploegmaat Koen Bouwman

Koen Bouwman boekte in rit negentien zijn tweede dagzege van de Giro d'Italia. Tot grote vreugde van ploegmaat Edoardo Affini.

Affini
  • Edoardo Affini Edoardo Affini
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

De Italiaan deed in de negentiende etappe in de beginfase veel werk voor zijn ploegmaat. Mede door dat werk van de hardrijder hadden Bouwman en zijn medevluchters alle tijd voor een tactisch steekspel in de finale en kon de klimmer van Team Jumbo-Visma zich verzekeren van de bergtrui.

Op de steilste klim van de dag liet Affini zich terugzakken en uiteindelijk eindigde hij op een kleine 25 minuten van de winnaar. Op dat moment stond Bouwman te prijken met de blauwe bergtrui en Affini stopte even om de festiviteiten te aanschouwen. Wat een prachtige foto opleverde.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.