HomeGiro d'ItaliaGiro | Jai Hindley verzekert zich van eindwinst, Sobrero verslaat Arensman in...

Giro | Jai Hindley verzekert zich van eindwinst, Sobrero verslaat Arensman in slottijdrit

Jai Hindley is de eindwinnaar van de Giro d'Italia. In de slottijdrit, waarin de Italiaans kampioen tijdrijden Matteo Sobrero een klasse apart was, kwam de eindzege van de Australiër niet meer in gevaar.

Een van de eerste renners die een goede tijd neerzetten in de slottijdrit, was Michael Hepburn. De Australiër van Team BikeExchange-Jayco zag al snel Magnus Cort voorbijkomen, maar het was een ploegmaat die alle vroege tijden écht van de tabellen veegde: Matteo Sobrero. De Italiaans kampioen tegen de klok, geen sinecure in een tijd met Filippo Ganna en Edoardo Affini.

Sobrero dook liefst 1 minuut en 18 seconden onder de tijd van Cort. Vervolgens was het wachten op Mathieu van der Poel, die vooral werd bestempeld als topfavoriet. De Nederlander reed een prima tijdrit, maar kon niet wedijveren met Sobrero. Hij gaf uiteindelijk veertig seconden toe op de Italiaan.

Er was nog een Nederlander die heel dichtbij kwam, want Thymen Arensman liet andermaal zien goed te kunnen presteren aan het einde van een grote ronde. De renner van Team DSM was slechts 22 seconden langzamer dan de winnaar van de dag, die zich de voorbije twee weken in veel van de etappe heeft kunnen wegstoppen. Daarmee noteerde Nederland weer een tweede plaats in de daguitslag. Voor de zesde (!) keer deze Giro d'Italia.

Dan was er ook nog de strijd om de eindwinst, die na de ontknoping op de Fedaia vooraf desondanks al beslist leek. En dat bleek onderweg wel, want op het eerste tussenpunt waren Hindley en Carapaz zo'n beetje even snel. In het vervolg nam de renner van BORA-hansgrohe weinig risico meer en de eindwinst van Hindley kwam dan ook geen moment meer in gevaar.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...