HomeGiro d'ItaliaGiro | Mathieu van der Poel sluit eerste hele grote ronde af...

Giro | Mathieu van der Poel sluit eerste hele grote ronde af met derde plek in tijdrit: ‘Had onderweg niet het beste gevoel’

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst in zijn loopbaan een grote ronde uitgereden. En hij denkt er beter uit te gaan komen richting de Tour de France van de zomer.

Hoewel Mathieu van der Poel een prima tijdrit reed, werd onderweg al duidelijk dat Matteo Sobrero in de slottijdrit een klasse apart was. Van der Poel werd uiteindelijk op veertig seconden van de Italiaanse kampioen derde. “Ik had onderweg niet het beste gevoel en kwam in de afdaling niet in mijn zwaarste verzet”, vertelde Van der Poel na afloop tegen Eurosport.

“Het was echt een lastige tijdrit. Ik heb onderweg geen tussentijden meegekregen, maar ik kon bergop ook niet de wattages trappen wat ik vooraf voor ogen had. Maar al met al was dit een mooie afsluiter.”

Het was de afsluiter van zijn eerste gehele grote ronde. Een risico, maar zoals Van der Poel presteerde in de laatste week lijkt hij er beter uit te zijn gekomen. “Het was een mooie Giro d'Italia. Ook al heb ik maar een korte voorbereiding gehad. Vooraf was de roze trui het grote doel. Heel mooi dat dat lukte.”

“Ik ben in de tijdrit en die rit met Girmay nog dicht bij een tweede ritoverwinning gekomen. Al met al ben ik de ronde goed doorgekomen. Nu is het zaak om een paar dagen te rusten, dan volgt een hoogtestage en dan hoop ik klaar te zijn voor de Tour de France. Ik ben tevreden en hoop hier sterker uit te komen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Zo ziet kou lijden eruit! Mannen van Tour de Tietema trillend als een rietje tijdens The Ride

Bas Tietema zelf rijdt inmiddels in de profploeg van Tour de Tietema, maar zijn...

In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: ‘Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!’

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv....

2.Pro? 1.WT? 2.1? Wat betekenen die codes bij wielerwedstrijden toch precies? Uitleg!

Zie je ook wel 's die codes staan bij wedstrijden, maar weet je niet helemaal hoe het zit? Hieronder vind je het antwoord.

Meer zoals dit

ASO voert tijdens Tour heel wat coronamaatregelen terug in (en dat is vooral slecht nieuws voor de fans)

Het peloton is nog lang niet verlost van het coronavirus. Dat werd duidelijk in...

Christophe Laporte wint openingsetappe Dauphiné, vluchter Herregodts 10 meter voor finish ingerekend

In de Franse Ardèche ging vandaag het Critérium de Dauphiné van start. Toppers als...

Toon Aerts doet emotionele oproep na positieve test Bossuyt: ‘De dagen tikken traag weg, vind steun op school waar ik ben gaan lesgeven’

Dat zorgt ervoor dat Toon Aerts zich genoodzaakt voelt om te reageren, want hij...