Giro | Mathieu van der Poel sluit eerste hele grote ronde af met derde plek in tijdrit: 'Had onderweg niet het beste gevoel'

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst in zijn loopbaan een grote ronde uitgereden. En hij denkt er beter uit te gaan komen richting de Tour de France van de zomer.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Hoewel Mathieu van der Poel een prima tijdrit reed, werd onderweg al duidelijk dat Matteo Sobrero in de slottijdrit een klasse apart was. Van der Poel werd uiteindelijk op veertig seconden van de Italiaanse kampioen derde. "Ik had onderweg niet het beste gevoel en kwam in de afdaling niet in mijn zwaarste verzet", vertelde Van der Poel na afloop tegen Eurosport.

"Het was echt een lastige tijdrit. Ik heb onderweg geen tussentijden meegekregen, maar ik kon bergop ook niet de wattages trappen wat ik vooraf voor ogen had. Maar al met al was dit een mooie afsluiter."

Het was de afsluiter van zijn eerste gehele grote ronde. Een risico, maar zoals Van der Poel presteerde in de laatste week lijkt hij er beter uit te zijn gekomen. "Het was een mooie Giro d'Italia. Ook al heb ik maar een korte voorbereiding gehad. Vooraf was de roze trui het grote doel. Heel mooi dat dat lukte."

"Ik ben in de tijdrit en die rit met Girmay nog dicht bij een tweede ritoverwinning gekomen. Al met al ben ik de ronde goed doorgekomen. Nu is het zaak om een paar dagen te rusten, dan volgt een hoogtestage en dan hoop ik klaar te zijn voor de Tour de France. Ik ben tevreden en hoop hier sterker uit te komen."

Nieuws
  • Cor Vos