Video | De mooiste Mathieu-momenten uit de Giro: hoe Van der Poel de harten stal van de Italianen ondanks ananasgate

Stoppen tijdens een klim om een handtekening uit te delen, de laatste week óf in de aanval of op één wiel en ook nog eens een fietsend komisch duo beginnen met Pascal Eenkhoorn. O ja, en het roze... Wat een Giro van vermaakmachine Mathieu van der Poel! Dit zijn de hoogtepunten.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel reed de Giro en maakte indruk. Niet alleen omdat hij de eerste rit won en zich andermaal bewees als een prima tijdrijder, maar ook door zichzelf en daarmee ons te vermaken. Hij viel aan, en als hij dat niet deed, reed hij op één wiel rond. Zelfs op z'n tijdritfiets...

Maar de wheelies liet hij vooral ook bergop zien. Het zorgde voor spectaculaire beelden. En ook voor zeer enthousiaste Italiaanse wielerfans (geluid aan!)

Dat de Italianen nog zo warm liepen voor Mathieu van der Poel mag een klein wonder heten, want eerst doken er al oude beelden op waarop was te zien dat hij een bord pasta met ketchup verorberde en later bekende hij aan Thijs Zonneveld fan te zijn van de pizza Hawaii.

Dat lokte de nodige grappige reacties uit over en weer en ook de Italianen konden er stiekem de lol wel van inzien. Zo dook er langs het parkoers een kok op met pan en ananas in z'n handen. Zoals je ziet kon Mathieu er smakelijk om lachen.

En na de tijdrit gisteren was het dan echt zover: een pizza met ananas. Tegen het AD zei MVDP dat hij nog twijfelde of hij het wel aandurfde om de foto ervan online te zetten, maar Thijs Zonneveld ontving toch een reply op z'n tweet...

Maar de ananas daargelaten stal Van der Poel in drie weken Giro toch vooral de harten van de Italianen (en de Hongaren). Eerst door te presteren, later vooral door er een heerlijke fietsshow van te maken. Veelal samen met de andere helft van het nieuwe komische duo Van der Poel & Eenkhoorn. Hier heeft collega Bauke Mollema er profijt van.

Maar ook de Colombiaanse wielerliefhebbers werden niet vergeten. Het was een feest op de Fedaia!

Hieronder zie je misschien wel de twee mooiste beelden van allemaal: Van der Poel die even stopt om een handtekening op de fiets van een klein jochie te zetten en een high five met iemand in een rolstoel.

Na deze Giro-show laat Mathieu van der Poel de fiets heel even in de garage staan als hij weer thuis is, maar daarna trekt hij naar Livigno om op hoogte de Tour voor te bereiden. Die start op vrijdag 1 juli met een 13 kilometer door Kopenhagen. We weten sinds Boedapest dat MVDP dat prima kan...