Video | Mathieu van der Poel krijgt Giro-organisatie zover dat ze een pizza Hawaii eten

Op de fiets krijgt-ie alles voor elkaar, maar ook op culinair gebied verricht hij wonderen...

giro pizza ananas
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel viel de afgelopen Giro in meerdere aspecten op. Allereerst natuurlijk omdat hij het roze veroverde in Budapest en daarna ook nog eens een knaller van een tijdrit reed (die van gisteren mocht er ook nog wel zijn trouwens).

Maar daarnaast zorgde de kopman van Alpecin-Fenix ook nog eens drie weken voor vermaak op een ander gebied. Wheelies, handtekeningen uitdelen tijdens een rit en grappen en grollen met Pascal Eenkhoorn, het was schitterend!

En er was natuurlijk ananasgate. Mathieu van der Poel 'gaf toe' dat hij de pizza Hawaii toch wel heel erg lekker vind; een culinaire doodzonde in pizzaland Italië.

Na wat tweetjes over en weer zei het social media-team van de Giro zo'n pizza op te zullen eten als Mathieu van der Poel nog een tweede rit won.

Dat lukte niet, maar hij was wel zo ongeveer iedere dag in de aanval en won de superstrijdlust. Het was voor de mensen van de Giro genoeg reden om MVDP toch te eren en zich over hun bezwaren heen te zetten; ze gingen aan de pizza Hawaii (net als Van der Poel zelf trouwens). Dit zijn de beelden!

We zijn benieuwd wat het social media-team van de Tour de France in petto heeft als Mathieu van der Poel daar net zo koerst als in de Giro en hij van stokbrood met ananas of iets dergelijks blijkt te houden...