Vuelta-organisatie wil passage door stadion Atletico Madrid tijdens rust van wedstrijd

Zit er deze zomer ook nog een passage door Nieuw Galgenwaard in?

vuelta

Het zou niet hélemaal nieuw zijn, want in 2019 vond de ploegenvoorstelling van de Tour Colombia bijvoorbeeld al plaats in een best wel volgepakt voetbalstadion en in hetzelfde jaar reed het Vuelta-peloton door een leeg San Mames, de thuishaven van Athletic Bilbao (zie foto hierboven).

Maar wat Vuelta-organisator Unipublic voor de slotdag van deze Vuelta lijkt te hebben bedacht is toch net nog even spectaculairder. Als we de Spaanse sportkrant Marca moeten geloven willen ze de renners in de rust van een wedstrijd van Atletico Madrid door het Wanda Metropolitano Stadion sturen.

Het plan zit nog in de informele fase, maar wie naar de Vuelta kijkt en de geitenpaadjes ziet waar de renners overheen moeten, weet dat niets ze te gek is en ze meer in uitdagingen/oplossingen denken dan problemen bij de Vuelta.

Atletico Madrid zou alvast niet onwelwillend tegenover het plan staan. De club juicht het over het algemeen toe als er andere evenementen in het stadion worden gehouden. Uiteraard zou het wel enige logistieke beslommeringen met zich meebrengen, want het moet binnen een kwartiertje passen allemaal (en wielrenners houden zich niet altijd aan tijdschema's).

Maar het idee is natuurlijk schitterend! Met de start in Utrecht en etappes in Den Bosch en Breda ook meteen Nieuw Galgenwaard, De Vliert en het Rat Verlegh Stadion maar even meepakken?

Overigens deed de Vuelta al eerder een voetbalstadion in Madrid aan. In 2002 was de aankomst van de slottijdrit in Santiago Bernabeu, maar dat zat niet vol met voetbalsupporters.