Interne concurrentiestrijd bij Team Jumbo-Visma weer helemaal open: Dennis, Kuss en Kruijswijk nog niet zeker van Tour de France

Team Jumbo-Visma maakte in de winter al zes namen bekend voor de Tourselectie, maar daar komt Merijn Zeeman nu op terug. Slechts drie renners zijn al zeker, waardoor de komende weken een flinke concurrentiestrijd zal woeden binnen de Nederlandse ploeg.

Kruijswijk

De drie namen die met zekerheid aan de start zullen staan in Kopenhagen zijn Primoz Roglic, Wout van Aert en Jonas Vingegaard. In de winter maakte de ploeg bekend dat zij in elk geval bijgestaan zullen worden door Steven Kruijswijk, Sepp Kuss en Rohan Dennis, maar in gesprek met het Algemeen Dagblad maakt Merijn Zeeman duidelijk dat hun plekken zo zeker niet meer zijn.

"We willen nog wat meer opties open houden. We hebben de afgelopen maanden heel gedetailleerd naar het parkoers gekeken en moeten komen tot de beste samenstelling." Daarbij zal het ook ongetwijfeld meespelen dat Kruijswijk en zeker Kuss nog niet bezig zijn aan hun allerbeste seizoen van hun loopbaan.

Team Jumbo-Visma wil de Tour de France mede door het nog steeds heersende coronaspook met een zo breed mogelijke groep aanvatten, en volgens Zeeman nam het bovengenoemde drietal het nieuws dan ook goed op. "Aan hun voorbereiding verandert niets. De kans voor die acht renners is nog steeds groot dat ze gaan. Ook aan hen is uitgelegd dat we een zo breed mogelijke groep willen hebben die klaar is om te presteren. Een plekje in de Tour is heel duur."

Naast dat drietal dingen ook Christophe Laporte, Tiesj Benoot (die volgens diverse media ook al zeker was van zijn plek), Mike Teunissen, Robert Gesink en Nathan Van Hooydonck naar de vijf resterende plekken voor de Tour de France, waarin de ploeg met Primoz Roglic voor geel gaat en Wout van Aert zich richt op het winnen van de groene trui.

"Al deze renners zijn klaar voor de Tour, maar helaas moeten we sommigen teleurstellen", gaat Zeeman verder. "Dat is hard, maar ook topsport. Het is tegelijkertijd ook een logisch gevolg van de ontwikkeling binnen de ploeg. Het niveau is enorm hoog.’’

Nieuws
  • Cor Vos