Voor de echte liefhebber, hier te downloaden: het officiële rondeboek van de Tour met alle parkoersinformatie

Voor de liefhebber, maar ook voor de fanatieke tourpooltjesspeler die z'n team optimaal wil aanpassen op de route...

rondeboek tour de france

Als je echt alle achtergronden wil weten, schaf je natuurlijk onze superdikke (212 pagina's) Tourspecial aan waarin je naast alle etappes over de groene droom van Wout van Aert, over de herrijzenis van Fabio Jakobsen en zijn band met Mark Cavendish en... veeeeel meer! In het artikel hieronder lees je meer over de inhoud.

Maar de ASO heeft zelf ook wel een aardig boekwerkje uitgebracht. Daarin uiteraard niet de achtergronden die je in onze Tourgids vindt, maar wel het officiële parkoers met een beschrijving van iedere etappe van kilometer tot kilometer. Dat kleinood is hier te downloaden in een We Transfer-link.

De Tour de France begint over net iets minder dan een maan, op vrijdag 1 juli. Dan zal om 16.00 uur de eerste renner op het startschavot staan voor een vlakke tijdrit van 13,2 kilometer door Kopenhagen. De laatste renner wordt om 19.10 uur aan de finish verwacht.

De Tour blijft vervolgens nog twee dagen in Denemarken om na een rust/reisdag op maandag verder te trekken door Frankrijk, waarbij vooral het noorden en het oosten worden aangedaan deze editie.