Komt het EK wielrennen in 2024 naar Belgisch-Limburg?

Mooi nieuws. De Belgisch-Limburgse krant Het Belang van Limburg kondigt aan dat EK wielrennen 2024 wel eens in de buurt verreden zou kunnen worden!

ellen van dijk

Momenteel lopen de gesprekken tussen de verschillende belanghebbende partners. Initiatiefnemers Flanders Classics (o.a. van Ronde van Vlaanderen) en de vzw Limburg Demarreert (o.a. van de Ronde van Limburg) zitten rond de tafel met de Vlaamse en provinciale overheden om een aantrekkelijke voorstel uit te werken voor de Europese wielerbond. Begin juli wordt het EK 2024 toegewezen.

Gaststeden zijn Hasselt en Heusden-Zolder. Twee oude bekenden trouwens, want in 2002 organiseerden ze samen het WK in Zolder. Die wedstrijd eindigde toen in een machtige sprint, gewonnen door Mario Cipollini.

De Lage Landen staan trouwens nog op de lijst van organiserende steden. In 2023 ontvangt Drenthe het Europese peloton voor het EK wielrennen in een parkoers dat waarschijnlijk weer over de VAM-berg zal trekken.

Dit jaar vindt de wedstrijd plaats in München. Benieuwd of de huidige Europese kampioen Sonny Colbrelli daar kan aantreden. Hij moest in Parijs-Nice zijn carrière on hold zetten na een hartaanval.