Jonas Rickaert: 'Waarschijnlijk koers ik dit seizoen niet meer' 

De Belg van Alpecin-Fenix legt uit wat er aan de hand is met 'm.

jonas rickaert

Terwijl de gebroeders Roodhooft moesten toezien hoe Tim Merlier forfait moest geven voor de Giro en voor Jasper Philipsen als Tour-sprinter kozen, moeten ze het ook al langere tijd zonder dé lead-out van Alpecin-Fenix stellen: Jonas Rickaert.

Nadat Mathieu van der Poel in het kamp van Alpecin-Fenix langere tijd met rugklachten kampte, is Rickaert al langere tijd uit de roulatie met 'een raar gevoel in z'n been'. Niet echt een medische aandoening, maar dat is wel waar Rickaert last van had.

Na vele onderzoeken in het ziekenhuis zijn ze er nu achter wat er loos is met 'm, zo schrijft hij zelf op Instagram. "M'n liesslagader is vernauwd. Dat is waarom ik steeds dat rare gevoel in m'n linkerbeen heb. Ik word eind juni geopereerd in het ziekenhuis van Eindhoven."

Daarna is het niet zo dat Rickaert binnen een paar weken weer in competitie is. "Er wacht me dan een lange revalidatie. Waarschijnlijk koers ik dit seizoen niet meer. Maar ik ben van plan sterker terug te komen."

Een vernauwing van de liesslagader is een kwaal waar wel meer wielrenners mee te kampen kregen. Bob Jungels maakte het mee en ook Sam Oomen had er lang last van.

Rickaert reed met Gent-Wevelgem eind maart z'n laatste koers. Daarvoor reed hij alleen in de UAE Tour, Parijs-Nice en de Minerva Classic Brugge-De Panne. Normaal gesproken had hij 1 juli aan de start gestaan van de Tour de France.