Deze 4 renners moeten voor Nederlands Dauphiné-succes zorgen

Het zal even wennen zijn na een Giro d'Italia vol Nederlanders, maar in het Critérium du Dauphiné staan slechts vier landgenoten aan de start.

Kelderman
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk
  • Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

Met Wilco Kelderman is een van de favorieten voor de eindzege meteen genoemd, al is Primoz Roglic uiteraard de topfavoriet. De renner van BORA-hansgrohe heeft echter de Giro in de benen en kwam er in de derde week pas écht door. Soms ging hij met de beste vijf renners mee omhoog. Door zijn slechte voorbereiding op de Giro is het goed mogelijk dat hij nu nog iets over heeft in de tank.

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk zal met een totaal andere gemoedstoestand aan de start staan in de Dauphiné. De Brabander zal moeten tonen dat hij een meesterknecht kan zijn van Roglic in het hooggebergte. Hij zal er vooral de laatste twee dagen van de Dauphiné moeten staan. In eerste instantie was Kruijswijk zeker van een plek in de Tourselectie, maar dat hebben ze bij Team Jumbo-Visma toch aangepast. Hij zal meer moeten laten zien dat hij tot nog toe heeft gedaan dit jaar.

Antwan Tolhoek

Antwan Tolhoek maakte afgelopen winter de overstap van Team Jumbo-Visma naar Trek-Segafredo om zich als rittenkaper te ontwikkelen. Maar de Zeeuw is de eerste maanden van het seizoen nog niet dicht bij een zege geweest. Werd in 2018 elfde in Frankrijk en naar dat niveau zal hij zeker toe moeten om kans te maken op etappezeges in de Dauphiné en later dit jaar in de Tour de France.

Dylan Groenewegen

Van de echt grote sprinters staan enkel Wout van Aert en Dylan Groenewegen aan de start in de Dauphiné. Voor Van Aert zijn de lastige etappes amper een opgave, maar voor de Nederlander uiteraard wel. Een snelle blik op het etappeschema leert dat de kans aanwezig is dat de Amsterdammer nul sprintkansen krijgt. De grootste kans op een massasprint ligt in etappe vijf.

Nieuws
  • Cor Vos