Video | Bizarre finish in Vuelta a Colombia: waterfietsen en winnaar knalt meteen na de streep tegen eigen vrouw op

Zo'n scenario bedenken ze zelfs bij GTST niet...

vuelta a colombia

In Europa won Taco van der Hoorn gisteren al op een best bijzondere manier de Brussels Cycling Classic (voorheen Parijs-Brussel) door in de laatste meters stoempend als Bauke Mollema en Mauri Vansevenant ineen de Belg Thimo Willems in extremis te kloppen.

Maar het kan nog veel aparter, zo bewezen ze in Colombia. Daar is de Vuelta a Colombia bezig en moesten de renners in de laatste kilometers door een stortbui van jewelste koersen, waardoor het meer op waterfietsen leek.

Dat zijn al hallucinante beelden, maar het wordt nog veel gekker: in de laatste meters achterhaalt klassementsleider Luis Carlos Chia een landgenoot en wint de etappe. Maar vlak na de finish komt hij hard in botsing... met z'n eigen vrouw!

Op de beelden ziet het er best ernstig uit, maar ze zijn er beiden relatief goed vanaf gekomen. Chia zelf liep na een tijdje zelf weer weg; zijn vrouw kwam er iets slechter uit, want zij had een wond die gehecht moest worden (vier hechtingen).

Hieronder zie je de beelden (als je een staaltje enthousiast Colombiaans commentaar wil, moet je het geluid zeker even aanzetten..)

In dit filmpje zie je Chia en zijn vrouw over de straat glijden in het kletsnatte Colombia.

Het incident vond gisteren plaats in de derde etappe van de Vuelta a Colombia. Chia is leider na de eerste drie relatief vlakke etappes in de UCI 2.2-etappekoers. Nu trekken de renners de bergen in. Ze koersen nog tot 12 juni in Colombia. In totaal staan er tien etappes op het programma. In het verleden won Oscar Sevilla de koers drie jaar achter elkaar (van 2013 tot en met 2015).

Pelotonpraat
  • Senal Deportes