Iljo Keisse reageert op Lefevere: 'Op een bepaald moment begint mijn rug op te spelen en kan ik daar echt niks meer mee'

Iljo Keisse gaat in op de woorden van Lefevere dat hij aan een seizoen te veel bezig is.

iljo keisse
  • Iljo Keisse Iljo Keisse

Patrick Lefevere deed met zijn zaterdagse column in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad heel wat stof opwaaien door te schrijven dat binnen zijn ploeg Iljo Keisse aan een seizoen te veel bezig is.

Bij de Ronde van Limburg reageerde de 39-jarige Belg tegenover diezelfde krant op de woorden van Lefevere. "Ik ken Patrick zijn columns. Het is de bedoeling om wat stof te doen opwaaien hè", begint hij wat nuancerend en laconiek.

Maar hij gaat inhoudelijk ook wel in op de woorden van zijn ploegmanager. "Hij heeft op verschillende vlakken een punt. Dat het niet bolt bij mij dit jaar en dat mijn rug niet meer mee wil: dat klopt. Dat ik bezig ben aan het jaar te veel klopt voorlopig ook, maar het seizoen is nog niet voorbij."

En dus wil Keisse er nog het beste van maken. "Ik hoop op een of andere manier toch zijn ongelijk te bewijzen. Ik doe alles wat ik kan, iedere dag opnieuw. Zowel op training als in de wedstrijden geef ik mij volledig, maar het gaat niet zoals ik hoop. De ploeg is meer van mij gewoon. Ik stel dat ook vast. En als Patrick mij daar op aanpakt, kan ik daar best mee omgaan. Hij mag dat zeggen."

Dat het dit jaar nog niet wil vlotten, komt dus vooral door rugproblemen. "Ik word 40 jaar en mijn rug wil niet mee. Op een bepaald moment begint die op te spelen en dan kan ik echt niks meer. Dat is vervelend en best wel pijnlijk."