Niks alleen op een berg! Robert Gesink met gezin op hoogtestage in gloednieuwe camper

Gezellige beelden van deze innovatieve hoogtestage. Maar het was niet alleen maar gezellig; er werd ook keihard getraind. Bekijk de beelden!

robert gesink

Je kunt naar Tenerife trekken en een paar weken op een vulkaan gaan zitten, of naar Colombia gaan om daar het avontuur op te zoeken. Je kunt zelfs op zeeniveau blijven voor de niet meer uit het profwielrennen weg te denken hoogtestages door een kamer in het hoogtehotel van oud-renner Aleksandr Kolobnev te boeken.

Maar Robert Gesink pakt het nog weer heel anders aan. Terwijl veel van zijn ploeggenoten net een hoogtestage hadden afgewerkt in de Sierra Nevada (vooral de ploeggenoten die nu actief zijn in de Dauphiné) belegde hij een hoogtestage in... z'n nieuwe camper!

Jazeker! Gesink verenigde het nuttige met het aangename door met z'n gezin in hun gloednieuwe camper naar wat mooie plekjes in de Pyreneeën te rijden en daar op hoogte te overnachten.

De Achterhoeker woont in Andorra al op hoogte, maar het kan natuurlijk altijd nog wat hoger. En bovendien zijn het ook prachtige plekjes waar hij en z'n vrouw plus twee kinderen bivakkeerden. In de Instagram-slides hieronder krijg je een indruk van de 'worcation'

Maar denk door de gezellige familiekiekjes nu niet dat Gesink niet hard trainde. Wie z'n Strava bekijkt, zal erachter komen dat hij bepaald niet alleen maar op z'n kampeerstoel zat.

Hij werkte er onder andere een rit met ploeggenoot Sepp Kuss af waarin hij in 100 kilometer de 3000 hoogtemeters aantikte en in een rit die hij zelf de titel 'From camping to cramping' meegaf waren dat er zelfs 4000 in 130 kilometer. Hieronder zie je z'n Garmin met de wattages na die dag...

De Garmin van Gesink. | Beeld: Strava Robert Gesink

Gesink trekt nu naar de Ronde van Zwitserland die van 12 tot en met 19 juni verreden zal worden. Daar hoopt hij in extremis nog een Tourselectie af te dwingen.

Eerder leken de kansen daarop zeer klein omdat er al acht man min of meer zeker waren van een plek in de Tourploeg en Gesink daar niet bijzat. Maar de ploegleiding liet onlangs weten dat alleen Roglic, Vingegaard en Van Aert al zeker zijn van hun plaats.

Pelotonpraat
  • Instagram Robert Gesink