Van Tino Tabak tot Cees Koeken: Mart Smeets schreef een boek over álle 258 Nederlandse Tour-deelnemers en jij kunt 'm winnen!

Hét naslagwerk van De Mart over de Tour de France kun je bij ons winnen. Hieronder lees je hoe.

mart smeets

Mart Smeets is al een tijdje niet meer betrokken bij de Tour de France-uitzendingen van de NOS, maar dat betekent zeker niet dat 75-jarige wielermastodont stilzit. De Haarlemmer heeft al vele tientallen boeken geschreven en daar is er sinds kort weer eentje bij.

Hij heeft namelijk een boek uitgebracht waarin hij alle 258 Nederlandse wielrenners beschrijft die ooit aan de Tour deelnamen (en ook nog de 125 vrouwen die in La Course en haar voorgangers reden).

Het boek is een lijvig naslagwerk dat de renner op alfabet beschrijft. En dus begint Smeets met twee... Van Aerts! Jawel, de achternaam die we nu vooral kennen van een Belg (alhoewel, is hij stiekem ook geen Nederlander..).

Na André en Jos van Aert volgen natuurlijk de bekende namen als Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Erik Breukink, Michael Boogerd, Tom Dumoulin en Mathieu van der Poel.

Maar misschien zijn juist de onbekende namen wel mooier. Wat te denken van Tino Tabak die na z'n carrière uitbeender werd in een Nieuw-Zeelands schapenslachthuis, of Cees Koeken die in z'n enige Tour buiten tijd binnenkwam.

Wil je het boek winnen? Lees dan onder de cover hoe je een exemplaar bemachtigt!

De cover van het boek. | Beeld: Uitgeverij De Kring

Winnen winnen winnen!

We mogen dus een exemplaar weggeven van dit mooie naslagwerk en dat doen we als volgt: stuur een mailtje ([email protected]) met je favoriete renner (of renster) die ooit van start ging in de Tour en vertel erbij waarom dat jouw favoriete renner is. Het meest originele verhaal belonen we met het boek!

Beeld: Cor Vos