'Tour finisht in 2024 niet in Parijs, start in Florence' 

Het heilige 'Parijs is nog ver' gaat op de helling!

arc de triomphe

De Gazetta dello Sport weet het zeker: de Tour finisht over twee jaar voor het eerst sinds tijden niet op de gebruikelijke manier in Parijs, maar in Nice. De ASO wil het bericht nog niet bevestigen, maar de Italiaanse sportkrant lijkt zeker van z'n zaak, omdat ze ook weten te melden dat Florence het Grand Depart krijgt.

Het is altijd een prachtig plaatje; de renners die de Arc de Triomphe ronden. Maar daar is alles ook wel mee gezegd, want de rondjes in Parijs - of eigenlijk vooral het gedoe ervoor - leveren ook elk jaar weer de saaiste koers van het jaar op.

Volgens de Gazetta is dat overigens niet de reden waarom Parijs in 2024 niet de finishplaats is. De Franse hoofdstad zou dan te druk zijn met de voorbereidingen voor de Spelen die in dat jaar korte tijd na de Tourfinish plaatsvinden in Parijs.

De start in Florence gaat betekenen dat de eerste drie dagen van de Tour in Italië zullen plaatsvinden, om daarna, waarschijnlijk via een verplaatsing na een rust/reisdag in Frankrijk te gaan koersen.

De komende twee Tours finishen nog wel in Parijs, met Kopenhagen (2022) en Bilbao (2023) als startplaats.

Nieuws
  • Cor Vos