Dauphiné | Ganna verslaat Van Aert met twee seconden, Roglic beste van de klassementsrenner

Een heerlijke tijdrit wederom, waarin Filippo Ganna net iets sneller was dan Wout van Aert. Aan de streep was het verschil tussen de twee kanonnen slechts 2 seconden.

Ganna
  • Filippo Ganna Filippo Ganna
  • Wout van Aert Wout van Aert

De eerste renner waarnaar het uitkijken was, was wereldkampioen Filippo Ganna. De Italiaan zette een uitstekende tijd neer. Hij deed 35 minuten en 32 seconden over de 31,9 kilometer tussen Montbrison en La Bâtie d'Urfé. Dat betekende dat hij een gemiddelde van 53,9 kilometer per uur behaalde.

De grootste tegenstand voor Ganna kwam van ploegmaat Ethan Hayter en de drie kopstukken van Team Jumbo-Visma: Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Wout van Aert. De Brit was onderweg langzamer dan Ganna, maar er viel één ding op wat later eventueel belangrijk zou worden: Hayter deed sneller over het stuk tussen tussenpunt twee en de finish.

Vingegaard en Roglic reden weliswaar een degelijke tijdrit, maar van hen werd onderweg al duidelijk dat ze niet zouden kunnen tippen aan de tijd van Ganna. Wie wel competitief bleek: Van Aert. Sterker nog, aan het eerste tussenpunt veegde de Belg de tussentijd van Ganna van de tabellen. Hij bleek liefst elf seconden sneller dan zijn concurrent.

Toch kon Van Aert geen standhouden richting het tweede tussenpunt, want hij moest in dat gedeelte twintig seconden toegeven en lag ineens tien seconden achter op Ganna. Maar Hayter had dus laten zien dat er tijd te winnen viel op het derde gedeelte van Ganna. Van Aert deed hetzelfde.

Weliswaar begon het wat te spetteren, maar Van Aert had het voordeel dat hij in de slotfase richting Gaudu en Lafay kon toe rijden. Het bleek alleen net niet genoeg, want aan de finish gaf hij slechts twee seconden toe en moest Van Aert dus wederom genoegen nemen met een tweede plek.

Nieuws
  • Cor Vos