Evenepoel slijpt zijn messen voor de Ronde van Zwitserland: deze ploeg moet hem aan de eindzege helpen

Terwijl Wout Van Aert nog in de running is om de Dauphiné in de wacht te slepen, slijpt een andere top-Belg zijn messen voor een zware opdracht een week later. Remco Evenepoel trekt naar de Ronde van Zwitserland met een ambitieus plan en een ambitieuze ploeg.

remco evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

De Ronde van Zwitserland start zondag met ogenschijnlijk alleen maar heuvels, bergen en een afsluitende tijdrit. Quick Step vaardigt een stevig team af om Evenepoel aan een mogelijke eindzege te helpen.

Komen naast Evenepoel aan de start namens QuickStep-Alpha Vinyl: Knox, Van Wilder, Masnada, Vervaeke, Asgreen en Declercq. Vijf man om bergop te knokken, met Asgreen en Declercq in steun om het tempo op het vlakke te verzekeren.

Een vrij jonge ploeg, die goesting koppelt aan geloof in de absolute kopman. Want dat is wel zeker: Evenepoel wil een volgende stap zetten in zijn carrière. Hij wil aan zichzelf bewijzen dat hij kans maakt in de Vuelta, later dit jaar.

Hij heeft al flink wat knappe overwinningen geboekt in etappekoersen, maar de Ronde van Zwitserland klinkt nog aangenamer in de oren. Een voorbereidingskoers op de Tour krijgt meer weerklank dan pakweg de Ronde van Polen.

En het kan. De Kannibaal van Schepdaal verkeert in bloedvorm. Hij zal het samen met zijn Wolfpack wel moeten opnemen tegen het Ineos-blok met Martinez, Pidcock, Thomas en Adam Yates. Een forse uitdaging, maar op dit moment misschien haalbaarder dan een gevecht met Pogacar, de beste van allemaal.