HomeAchtergrondArensman, Van Baarle en Oomen: deze renners moeten voor Nederlands succes zorgen...

Arensman, Van Baarle en Oomen: deze renners moeten voor Nederlands succes zorgen in de Ronde van Zwitserland

Waar onze zuiderburen uitkijken naar de prestaties van Remco Evenepoel, daar moeten deze renners voor Nederlands succes zorgen in de Ronde van Zwitserland.

Te beginnen met Thymen Arensman, die hoopt nog iets van zijn vorm van de Giro d'Italia mee te kunnen nemen naar Zwitserland. Mocht hij nog in goede vorm steken, dan kan hij in de slottijdrit zijn hart ophalen en wellicht wat plaatsen opschuiven in het algemeen klassement. Toch is het explosieve parkoers niet helemaal op het lijf geschreven van Arensman.

Het is een parkoers dat al helemaal niet op het lijf geschreven is van Cees Bol, die net als Arensman (een deel van) de Giro d'Italia in de benen heeft. Wie de ritten erbij pakt, kan niet anders dan stellen dat de sprinter geen enkele kans zal krijgen om voor zichzelf te rijden.

Bij Team Jumbo-Visma sturen ze vijf Nederlandse renners naar Zwitserland. In eerste instantie was het de bedoeling dat Koen Bouwman een vrije rol zou krijgen, maar hij kwam ten val in de voorbereiding en brak daarbij zijn arm. Nu rekent de Nederlandse ploeg op onder anderen Robert Gesink, Sam Oomen, Timo Roosen, Pascal Eenkhoorn en Mike Teunissen. Al zullen zij voornamelijk in dienst rijden.

Voor Dylan van Baarle is de vraag wat zijn zege in Parijs-Roubaix heeft gedaan met zijn rol binnen de ploeg. Gaat hij meer vrijheid krijgen of zal hij zich weer volledig moeten schrikken in de rol als knecht? Zelfs nu INEOS Grenadiers de topfavoriet voor de Tour de France niet in de gelederen heeft? In Zwitserland zullen we een voorproefje zien, want met Tom Pidcock, Daniel Félipe Martínez en Adam Yates heeft de Britse ploeg alle renners aan de start die het ook in de Tour de France moeten gaan doen.

Hoewel nog niet alle ploegen bekend zijn gemaakt en er dus wellicht nog iets aangepast kan worden, staan er zondag naast de genoemde renners nog twee Nederlanders aan de start in Küsnacht: Jan Maas (Team BikeExchange-Jayco) en Sjoerd Bax (Alpecin-Fenix).

Bax maakte afgelopen winter de overstap naar de ploeg van Mathieu van der Poel, maar kampte maandenlang met blessures. Maakte onlangs zijn rentree in de Heistse Pijl en wordt nu meteen opgesteld in een WorldTour-wedstrijd. De eerste van zijn carrière.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...

Warre (22) wordt prof bij Soudal Quick-Step: ‘Als kind lag ik in coma en mocht ik drie jaar niet koersen’

Elke jonge coureur droomt ervan om profrenner te worden, maar zo'n profcarrière is enkel...