De Cauwer over Roglic en Vingegaard: 'Vooral bijgebleven dat de Deen zei dat ze er bij Jumbo-Visma voor zullen zorgen dat één van hun tweeën de Tour wint' 

José De Cauwer luisterde goed naar een interview met Jonas Vingegaard na afloop van de Tour en er viel hem wat op...

jose de cauwer
  • Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

José De Cauwer deed samen met Renaat Schotte het commentaar bij de Dauphiné voor Sporza en zag dus iedere kilometer koers die op tv werd uitgezonden van de etappekoers die geldt als belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France.

Hij was er vooral onder de indruk van een sterke Jonas Vingegaard, die uiteindelijk achter kopman Primoz Roglic tweede werd in het algemeen klassement. Hoewel kopman... De Cauwer viel nog iets anders op, zo vertelt hij tegen zijn werkgever.

"Wat me vooral is bijgebleven, is het zege-interview van Vingegaard gisteren. De Deen zei dat ze er bij Jumbo-Visma zullen voor zorgen dat een van hun tweeën de Tour wint. Hij of Roglic dus."

En dat ze er bij Jumbo-Visma zo instaan vindt De Cauwer wel te verklaren na de Dauphiné. "In de laatste twee bergetappes in de Dauphiné vond ik Vingegaard beter dan zijn kopman. Toen Vingegaard en Roglic gisteren met z'n tweeën weggereden waren, was het vooral de Deen die het werk deed. Mocht Roglic beter geweest zijn, dan had hij dat wel laten zien en Vingegaard daarna laten winnen."

De Cauwer plaatst overigens ook wel wat nuances bij de overmacht van de Nederlandse ploeg in de Franse koers. "Ze hebben daar als ploeg de boel opgekuist. Maar in tegenstelling tot andere jaren heeft de Dauphiné niet meer de bezetting die het gekend heeft. De grote referentie, Pogacar, was er niet. Hij rijdt vanaf woensdag mee in de Ronde van Slovenië."