HomeAchtergrondRohan Dennis: 'Als het missen van de Tour het ergste is wat...

Rohan Dennis: ‘Als het missen van de Tour het ergste is wat mij in mijn loopbaan overkomt, dan heb ik een goed leven gehad’

Rohan Dennis had een van de kopstukken moeten worden in de Tourselectie van Team Jumbo-Visma. Een knecht van de hoogste orde, maar de Australiër kampt met maagklachten en heeft in de Ronde van Zwitserland nog niet laten zien klaar te zijn voor drie weken Tour de France.

En dat gaat ook niet meer gebeuren nu Team Jumbo-Visma door coronagevallen gedwongen uit de ronde is gestapt. Wie corona heeft, is niet bekendgemaakt. Neemt niet weg dat de maagklachten van Dennis losstaan van eventueel corona, want het is een terugkerend euvel.

Ook de hoogtestage voorafgaand aan de voorbereidingskoersen moest Dennis stopzetten, waardoor hij een deel aan trainingen heeft moeten missen. De leiding van Team Jumbo-Visma kan niet direct de vinger op de zere plek leggen en zeggen waar de klachten vandaan komen. Dat zorgt ervoor dat Dennis met zorgen richting de Tour de France toewerkt.

En laat de strijd om de plekjes bij de Nederlandse ploeg nu net volop bezig zijn. Drie renners zijn al zeker, terwijl de andere vijf plekken worden gevuld uit een groep van elf renners. Dennis maakt zich zelf weinig zorgen, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Ik jaag mij er niet in op. Er zijn nog meer dan twee weken tot de Tour. Ruim genoeg om van die maagproblemen verlost te raken.”

En lukt dat niet, dan is dat nu eenmaal zo, stelt Dennis. “Dan heb ik sowieso niets te zoeken in de Tour. Natuurlijk zou deelname een eer zijn, maar het is niet zo dat mijn leven of loopbaan veranderen als ik wel of niet naar de Tour ga. Zoals ik al een paar keer heb opgemerkt: als het missen van de Tour het ergste is wat in mijn loopbaan overkomt, dan heb ik een goed leven gehad. Ik bekijk het positief: ga ik naar de Tour, hou ik mijn vakantie in Frankrijk. Ga ik niet, dan spendeer ik ze bij mijn familie.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....