Video | Dylan Groenewegen houdt knap stand bergop en wint sprint met overmacht 

Na een Dauphiné waarin-ie steeds net achter de feiten aanreed, toont Groenewegen aan dat hij wel degelijk in vorm is voor de Tour!

dylan groenewegen

In een Dauphiné waarin Dylan Groenewegen steeds net niet de klimmetjes overleefde of hij niet voor de zege kon sprinten vanwege de vluchters die het haalde, lukte het niet.

Maar vandaag was het in de Ronde van Slovenië wel raak voor de sprinter van BikeExchange-Jayco. Hij zei zelf na de Dauphiné al dat het wel goed zat met de vorm en dat kwam er nu dus ook uit.

De sprinter in Australische dienst overleefde knap een klimmetje, waar onder meer Tim Merlier de grote groep - die bij de sprint nog bestond uit een mannetje of 50 - moest laten gaan. In de sprint was Groenewegen oppermachtig en klopte hij bijvoorbeeld Pascal Ackermann met groots gemak.

Dylan Groenewegen zal tijdens de Tour het sprintspeerpunt zijn van zijn ploeg BikeExchange-Jayco. In Denemarken zal er vermoedelijk één rit op een sprint uitdraaien - al kan de wind daar voor verrassingen zorgen. Eenmaal in Frankrijk zijn de kansen op massasprinten beperkt, maar uiteraard zal er een paar keer met een heel pak naar de streep gereden worden.

Nieuws
  • Cor Vos