Deze Fries reed de Elfstedentocht op z'n zelfgebouwde houten fiets

De Elfstedentocht schaatsen op houtjes kan, maar op een houten fiets rijden dus ook..

houten fiets

Toen we vorige week een artikel publiceerden over een Australiër die een schitterende racefiets van hout had gebouwd, kregen we op Facebook en in de mail de nodige reacties dat zoiets ook wel dichter bij huis gebeurde: in Nederland.

Daarbij sprong één reactie eruit. Die van de Fries Ulbe Geert de Boer. Hij mailde ons dat ook hij een fraaie racefiets helemaal zelf had opgebouwd.

Tijdens de coronajaren pakte hij dit project op en nu hij onderweg is met zijn houten racemonster krijgt hij veel reacties. "Van mensen die zelf ook geprobeerd hebben er eentje te bouwen of er zelf eentje hebben."

Hieronder zie je een fotoserie van het project van De Boer.

"Voor mij was het een probeerproject, om tijdens coronatijd wat leuks te doen te hebben. De fiets is gebouwd van niet al te dure onderdelen. Het was puur om te kijken of het me zou lukken", legt de inwoner van Nijland uit.

Nou, en of het lukte. Zoals het een echte Fries betaamt reed Ulke-Geert op Tweede Pinksterdag, onder barre omstandigheden de Elfstedentocht op z'n houten fiets. Zoals je ziet in de Strava-file reed hij 'm uit. Schaatsen kan op houtjes, maar fietsen dus ook!

Pelotonpraat
  • Ulbe Geert de Boer