Update Covid in Zwitserland: Hirschi uit ronde, ook EF Education-EasyPost zwaar getroffen, Alpecin-Fenix en Bahrain-Victorious met gehele ploeg uit ronde

Covid is helemaal terug in het peloton, want in de Ronde van Zwitserland vallen de slachtoffers bij bosjes.

Hirschi

Gisteren stapte heel Team Jumbo-Visma met onder anderen kopstukken Rohan Dennis, Sepp Kuss en Sam Oomen uit de ronde, terwijl ook Adam Yates, de blikvanger bij INEOS Grenadiers, vanwege Covid de strijd moest staken. Ook Team DSM werd getroffen, want Cees Bol, Sören Kragh Andersen en Casper Pedersen testten positief op Covid. De rest van de ploeg bleef wél in de ronde.

Een dag later is het weer raak in Zwitserland, want van UAE Team Emirates heeft Marc Hirschi, de nummer twaalf van het algemeen klassement, het virus opgelopen. Ook kamergenoot Joel Suter stapt uit de ronde.

UAE Team Emirates heeft ook problemen in de Ronde van Slovenië, waar Tadej Pogacar actief en Mikkel Bjerg positief testte op het virus.

Daar bleef het niet bij, want ook EF Education-EasyPost kreeg slecht nieuws in de vroege morgen. Vier van de renners van de Amerikaanse ploeg testten positief, schreef manager Jonathan Vaughters op Twitter. Tom Scully was al naar huis. De twee nog overgebleven renners, die negatief testten maar van wie hun naam niet werd genoemd, van de ploeg mogen zelf bepalen of ze van start gaan in de zesde etappe.

De ploeg heeft bekendgemaakt welke renners besmet zijn geraakt met het virus. Rigoberto Uran, Stefan Bissegger, Alberto Bettiol en Hugh Carthy zijn gedwongen tot een opgave. Jonas Rutsch en Neilson Powless zetten de ronde wel voort.

Update

Ook Israel-Premier Tech meldt een coronageval in de ploeg. Het talent Sebastian Berwick heeft corona en hij stapt net als zijn ploeggenoot Reto Hollenstein eveneens uit de Tour de Suisse.

Later op de morgen ging het van kwaad tot erger, want ook Bahrain-Victorious en Alpecin-Fenix hebben coronagevallen in hun ploeg. Zij stappen met de gehele ploeg uit de ronde.

Nieuws
  • Cor Vos